Broekster Boys heeft geen kind aan PKC ’83:  4-2 · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Broekster Boys heeft geen kind aan PKC ’83: 4-2

zondag 01 mei 2022

DAMWÂLD – Broekster Boys is weer terug in de top van de middenmoot in de 1e klasse. Als de wedstrijd tegen PKC een opmaat is voor de laatste 6 wedstrijden dan valt er nog veel te genieten.  PKC stond voor kort stevig op de 4e plaats maar zakt nu door twee nederlagen op rij naar de 9e plek. Broekster Boys daarentegen lijkt de vorm weer terug te hebben en kan net als Blauw wit en Drachten al uitkijken naar opnieuw een seizoen in de 1e klasse. De overige 4 Friese ploegen zijn veroordeeld tot een broedermoord wie volgend seizoen een stapje terug moet gaan doen.

Terug naar de wedstrijd, waar in de eerste minuten al veel gebeurde. Een (aangeschoten) handsbal van Jos Regnerus werd door scheidsrechter Baar weggewuifd, maar slecht 2 minuten later toch een domper voor Broekster Boys. Centrale verdediger Abe Koopmans, net terug van een vervelende voetblessure moest al na 5 minuten gewisseld worden. Bij een verdedigende actie leek hij zijn knie te verdraaien en kon helaas niet verder. Een streepje door het tactische plan van assistent trainer Dantuma die  met trainer Zwart een prima oplossing had bedacht om PKC niet weer zo veel ruimte te geven als in de uitwedstrijd. Supersub Ruerd Kloosterman kwam  in de laatste linie te spelen en deed dat met verve.

Broekster Boys speelde een prima eerste helft en wist met twee schitterende aanvallen PKC op een achterstand te zetten. Ondanks de wisselingen in het veld werd het bedachte plan uitstekend uitgevoerd. PKC kwam maar niet in zijn spel en met uiterste precisie werden de  aanvallen van Broekster Boys vanuit de defensie opgezet. Dat leidde in de 17e minuut tot de 1-0 toen een pass van Vincent Hoekstra keurig breed gelegd werd door Bauke Jan Douma.  Piet Wessel Dijkstra  knalde de bal onhoudbaar in de  verre hoek. 2 minuten later opnieuw een sprankelende aanval. De voorzet van Lucas Peterson werd net gemist door Vincent Hoekstra maar de inkomende Hedgar Hoekstra schoot de bal alsnog tegen de touwen. En zo stond Broekster Boys snel op een comfortabele voorsprong.  Broekster Boys bleef prima spelen. Hoekstra had zelfs de 3-0 op zijn voet maar zijn uitstekende schot werd gekeerd door de keeper. Ook Broekster Boys doelman de Boer deed het prima door een omhaal van Bakels te pareren.

PKC kwam met o.a. wisselspeler Schreiber goed uit de kleedkamer en wilde de aansluittreffer forceren. Kloosterman greep direct in en ontving daarvoor een gele kaart. Even later werd er opnieuw een strafschop geclaimd door PKC. Baar stond er met zijn neus bovenop en liet doorspelen. PKC had het geluk niet mee toen in de 61e minuut de bal vanuit de corner eerst de paal raakte  en vervolgens uit de rebound via de lat overging. Daarna was de storm over en nam Broekster Boys het initiatief weer terug. De 3-0 van Lucas Peterson leek de genade klap voor de Groningers maar ze kregen toch geloof toen Bakels 4 minuten later de 3-1 maakte. Broekster Boys capituleerde niet en hield het hoofd koel. Hedgar Hoekstra maakte met zijn tweede treffer van de dag aan alle illusies van PKC een eind.  De 4-2 in de slotfase kon Broekster Boys niet meer deren want de overwinning was al een feit.

Tevredenheid bij het duo Zwart/ Dantuma. Dantuma, in hart en nieren een echte Broekster Boys man,  was na afloop in zijn nopjes met “zijn” Broekster Boys. “ik bin grutsk op dy mannen,  ze presteren het elke week maar weer en dat is toch echt knap voor ons dorpscluppie”

Volgende week speelt Broekster Boys de uitwedstrijd tegen het tegenvallende Oranje Nassau. De Groningers hadden verwacht dit seizoen weer een rol van betekenis te kunnen spelen maar hebben inmiddels een verloren seizoen. Met 25 punten staan ze  op de 10e plaats en dankzij drie overwinningen op rij nog maar pas kort geleden afstand genomen van de degradatiestreep. Het beloofd hoe dan ook weer een mooie clash te worden tussen twee ploegen die zich inmiddels beide veilig gespeeld hebben.

• 00:00 - 08:00
  • 08:00 - 09:00