Broekster Boys maakt geen fout tegen Balk · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

Broekster Boys maakt geen fout tegen Balk

woensdag 11 mei 2022

DAMWÂLD – Broekster Boys heeft afgelopen dinsdag in de midweekse speelronde goede zaken gedaan tegen Balk. In een enerverend duel werden de drie punten thuis gehouden en blijft de thuisclub in de race voor de derde periodetitel. Balk zal onderin moeten strijden voor een plekje in de herkansing want directe handhaving zal lastig worden met 6 punten achterstand op Leeuwarder Zwaluwen.

De toeschouwers werden getrakteerd op een mooie zomeravond met prima voetbal. Broekster Boys speelde weer eens frivool. Het leverde in de eerste helft een handvol kansen op, maar het doel werd maar niet geraakt. De naar Harkemase Boys vertrekken Hedgar Hoekstra was met strakke voorzetten weer gevaarlijk op de vleugel maar zijn medespelers wisten opgelegde kansen te missen. Daarmee maakte Broekster Boys het zichzelf onnodig moeilijk. Balk mag dan wel op 12e plaats staan maar de ploeg is beter dan de stand doet vermoeden. Balk speelt graag fysiek voetbal en menig ploeg heeft het daar lastig mee. Corners en vrije trappen blijven met de stevige spelers altijd lastig en gevaarlijk maar Broekster Boys had het deze avond goed voor elkaar en wisten de nul te houden. Halverwege de eerste helft een forse tegenslag voor Balkster Jippe Zeldenrust. De middenvelder verdraaide zijn knie en moest per brancard het veld af. Knie-kruis-bandletsel is voor hem een vroegtijdig einde van het seizoen. Tom vander Meulen was zijn vervanger. Dat de ruststand nog 0-0 was moest vooral Broekster Boys zich aanrekenen want de thuisploeg had al op een comfortabele voorsprong moeten staan.

In de tweede helft eerst hetzelfde spelbeeld. Broekster Boys domineerde het spel maar Balk bleef knokken voor een punt en streed zoals dat van Balk bekend is. In de 66e minuut dan eindelijk de goal voor Broekster Boys. In een schitterende aanval zag Bauke Jan Douma de aanstormende Riemer Doornbos opkomen. De pass op maat van Doornbos op Vincent Hoekstra was een beauty en hij zette de spits daarmee in een prachtige positie die minstens zo mooi afgerond werd. De 1-0 voelde als een bevrijding maar Balk gaf zich nog niet gewonnen. Ze leken zelfs te gaan scoren vanuit een counter maar Sander de Boer wist met een geweldige redding de gelijkmaker te voorkomen. De laatste 10 minuten gaf Balk alles om nog ene dat punt uit het vuur te slepen, en kreeg met opportunistisch voetbal zelfs een licht veldoverwicht. Broekster Boys bleef in de counter natuurlijk levensgevaarlijk en de mooiste actie was misschien wel van Niels Westerlaan die er in de slotminuut er een geweldige rush uitperste en twee man het bos in stuurde. De voorzet werd helaas naast geschoten maar de actie was zeker een doelpunt waard geweest. Het bleef uiteindelijk bij de 1-0 en daarmee blijft Broekster Boys de verrassing van het seizoen. Met maar liefst 34 punten staat Broekster Boys op een stevige 5e plaats en mag het misschien zelfs nog een rol van betekenis spelen in de derde periode.

Zaterdag wacht alweer de volgende uitdaging. FC Burgum is dan gastheer en die ploeg is nu net in een hevige strijd met Balk en Zeerobben voor lijfsbehoud. Thuis speelde Broekster Boys teleurstellend gelijk in de derby en zal daarom ook zeker geen cadeautjes weggeven tegen de buurtgenoot.

De wedstrijd in Burgum heeft een aanvangstijd van 15.00 uur

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Broekster Boys maakt geen fout tegen Balk · Foto('s): Jacqueline Jongsma
Broekster Boys maakt geen fout tegen Balk · Foto('s): Jacqueline Jongsma
Broekster Boys maakt geen fout tegen Balk · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    Op naar het weekend!
    Peter Visser
  • 09:00 - 10:00
    Ontbijtpop
    Peter Kraft
  • 10:00 - 16:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 16:00 - 17:00
    Gerrit on air
    Gerrit Wijkstra
  • 17:00 - 18:00
    Skerp op de Middei
    Kees Bakker
  • 18:00 - 19:00
    No Nonsense
    Henk en Gerrie
  • 19:00 - 21:00
    Country Ranch
    Harry Ettema
  • 21:00 - 22:00
    The Elvis Experience (week 1)
    Jaap Melessen
  • 21:00 - 22:00
    Heerlijkheden uit het verleden (week 2)
  • 22:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio