Broekster Boys met de schrik vrij naar volgende bekerronde · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

Broekster Boys met de schrik vrij naar volgende bekerronde

zondag 08 september 2019

In de 2e ronde ging Broekster Boys de strijd aan met zondag 2e klasser Gruno. De ploegen speelden in het verleden nog nooit eerder tegen elkaar. De Groningers speelde 2 jaar geleden nog in de 4e klasse maar 2 kampioenschappen bracht de ploeg in sneltreinvaart naar de 2e klasse. Van onderschatting mocht dan geen sprake zijn. Toch liet Broekster Boys zich het kaas van het brood eten.

Counters Gruno verrassen slordig spelend Broekster Boys
Na een rommelig begin met veel fouten van beide kanten kwam Gruno na een half uur spelen op 1-0 door Timmy vd Molen. Na de aftrap werd de bal te snel ingeleverd en maakte Robert Oosterhof vanuit de counter er al 2-0 van. Daarna gebeurde er van alles voor het doel van de Groningers. Broekster Boys klopte aan de deur maar was onnauwkeurig in de afwerking. Piet Wessel Dijkstra was dicht bij de aansluittreffer maar de paal bracht redding voor de Groningers. Gruno kwam zelfs op 3-0 maar het doelpunt werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Toen een minuut later de scheidsrechter het buitenspelsignaal van de assistent scheids van Gruno niet overname en Juryan Dantuma de 2-1 schoot waren de Groningse rapen gaar. Het was dan ook verrassend dat er toch een 3-1 ruststand genoteerd werd want niet Gruno maar Broekster Boys was van slag. Broekster Boys ging aangeslagen naar de kleedkamer maar het trainers duo Zwart/Dantuma kwam met plan B terug het veld op. Het leverde binnen 5 minuten de aansluittreffer van weer Juryan Dantuma. Broekster Boys werd sterker en de Gruno verdedigers konden niet anders dan veelvuldig de bal over de zijlijn schieten. Met opnieuw enkele wissels werd plan C gelanceerd en dit bleek de genadeklap voor Gruno.

Kloosterman beslist wedstrijd met hakballen
Invaller Ruerd Kloosterman maakte 10 minuten voor het einde met een hakje a la Madjer (voor de ouderen lezers onder ons) de 3-3. Een trouwe supporter riep dat hij ws een dergelijk doelpunt niet snel weer eens zou maken. Het was van grote schoonheid en de bal rolde tergend langzaam achter de verbouwereerde keeper. Daarna werd het genieten aan Broekster Boys zijde. Delachance Sabuni was vandaag weer eens fantastisch en beloonde zichzelf, net als zijn broer Jonathan in de eerste helft, met een assist. Dhirin Sewgobind bracht met zijn bekeken schot de gastploeg voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Maar het was nog niet gedaan….. Bouke jan Douma stuurde met een geweldige schijnbeweging op de achterlijn 3 man het bos in en kon de bal vrij voorgeven. En ja hoor , daar was Ruerd Kloosterman weer. Op identieke wijze liet hij de bal zijn standbeen passeren om met een hakbal achter het standbeen langs de keeper opnieuw te passeren. De eerder genoemde trouwe supporter kon zijn ogen niet geloven en kroonde Kloosterman vanwege zijn geweldige doelpunten tot man van de wedstrijd. Conclusie na de wedstrijd: 5 voor, 3 tegen, 6 punten en de volgende bekerronde bereikt.

Volgende week speelt Broekster Boys zijn 3e bekerduel tegen het eveneens al geplaatste Oerterp. De thuiswedstrijd heeft een aanvangstijd van 17.00 uur. De warme “(ge)hakballen van Kloosterman” liggen in de pauze voor u klaar! De toegang tot deze wedstrijd is gratis.

Klik hier voor een fotoverslag van Jacqueline Jongsma.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Broekster Boys met de schrik vrij naar volgende bekerronde · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 07:00 - 09:00
  De moarnsshow
  Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
 • 09:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 19:00
  Hitz op Tongersdei
  Sjoerd Gjalt de Vries
 • 19:00 - 20:00
  Jazz Go Blue
  Gert Nitters
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Albert de Vries
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?