Broekster Boys minuut verwijderd van stunt bij ON · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

Broekster Boys minuut verwijderd van stunt bij ON

zondag 10 februari 2019

Het was vooraf lastig te voorspellen hoe de wedstrijd ON Groningen- Broekster Boys zou verlopen. In de thuiswedstrijd had Broekster Boys bijna geen kansen gecreëerd en werd het een 0-2 overwinning voor Oranje Nassau. Broekster Boys heeft inmiddels veel geleerd en is naar de middenmoot geslopen. Maar de uitwedstrijd tegen de nummer twee van de competitie was wel een cruciale.

Broekster Boys had zich immers zomaar gemeld in de kop van het klassement van de tweede periode en dat maakt soms extra krachten los. De winnaar van vandaag zou de koppositie innemen en lange tijd leek het er op dat Broekster Boys weer zou gaan stunten tegen een topploeg. In de slotminuut moest echter toch het hoofd gebogen worden en ging ON met een gelukkige 4-2 overwinning naar een zetel in de tweede periode.

ON , was zoals te lezen in de voorbeschouwing, er vooraf al niet zo gerust op en die angst bleek terecht. Op het hobbelige veld met de strakke wind over de lengte van het veld werd het een hele zware dobber voor de thuisploeg. Broekster Boys beet zich vanaf het begin vast in de tegenstander. De thuisploeg had het daar erg moeilijk mee. Sijbren Terlouw was opnieuw de doelman en deed dat vandaag uitstekend. Met een prachtige redding in de 11e minuut hield hij BB in de wedstrijd. De beste kansen waren echter al geweest voor het doel van Heidekamp. Hedgar Hoekstra was een plaag voor de links- back Jaffer en dat leverde in de 18e minuut een doelpunt op. Na een prachtige actie kwam de bal bij Bauke-Jan Douma die liggend op de grond de totaal kapot gespeelde verdediging de baas was waarna Vincent Hoekstra simpel de 0-1 aan kon tekenen. ON was snel en vaardig en had een licht veldoverwicht maar Broekster Boys gaf geen krimp. De vleugelverdedigers Niels Westerlaan en Hedzer Prins liepen zich de longen uit het lijf, Jos Regnerus haalde op aanwijzingen van Zwart de spil uit het spel door kort te dekken op Tyson dos Santos, en het centrum Doornbos/Huizenga waren het slot op deur waardoor Sijbren Terlouw de beste kans van ON (een schot van Erolind) naast zijn doel zag gaan.

Na een half uur was het Delachance Sabuni die Hedgar Hoekstra maar weer eens de diepte in stuurde. Jaffer zag vandaag vooral de hakken van de snelle vleugelaanvaller die een prachtige voorzet gaf op Bauke Jan Douma en zomaar de 0-2 op het scorebord liet zetten. Hoekstra zelf had een minuut later de genadeklap kunnen geven maar zijn vlammende schot ging centimeters voorlangs. Coach Heerlijn zag de bui al hangen en liet al zijn wisselspelers warm lopen. Een teken voor alle spelers, wie zou er geslachtofferd worden? Een paar minuten voor rust werd de bal maar weer eens in de 16 gepompt, en deze keer was het wel raak. De voorzet van Joel Wagenaar werd fraai ingekopt door Ruendel Martina. 1—2 en de o-zo belangrijke aansluitingstreffer. Piet Wessel Dijkstra was dicht bij een doelpunt maar zijn inzet kwam via keeper Heidekamp op buitenkant paal en zo bleef het 1-2 tot aan de rust.

Na rust werden de nodige wisselspelers ingebracht, Jaffer moest zoals verwacht het veld verlaten voor de ervaren Ruud Grol, Bauke Jan Douma moest geblesseerd achterblijven in de kleedkamer en dus moest Zwart maar weer eens improviseren. Sander Jongsma kwam op de back, Prins ging naar de spits! De druk van ON werd in die tweede helft steeds groter, maar BB capituleerde niet. Het was de vraag of BB dit wel een hele wedstrijd vol kon houden want de krachtsinspanning was enorm. De ploeg stond er weer als een team en dat is ook de kracht van dit ploeg. Trainer Zwart heeft in korte tijd er een strijdbaar team van gemaakt die voor elkaar door het vuur gaan. Daar veranderde niets in toen Rhobin Brander na een prachtige aanval en actie de 2-2 aan liet tekenen. Maar de ongelofelijke inzet van dit jonge team eiste wel zijn tol. Moegestreden ging Hedgar Hoekstra naar de bank voor de frisse Omer Dahir, ook A junior Ruerd Kloosterman werd ingebracht voor Vincent Hoekstra, en de strijd leverde ook nog een aantal gele kaarten op. ON bleef drukken en wist niet hoe snel ze weer een reserve bal het veld in moesten gooien wanner de Broekster Boys defensie de bal het stadion uit werkte. Broekster Boys leek stand te houden en een punt mee te nemen maar in de 90 e minuut moest de ploeg toch het hoofd buigen toen Fokko Kronemeijer in een wir- war van spelers, en met enig geluk de 3-2 maakte.

Broekster Boys deed aanspraak op zijn laatste reserves en ging op het tandvlees nog een poging doen om het meer dan verdiende punt binnen te slepen. Het leverde nog een kansje op en de toeschouwers zagen in dit alles of niets offensief nog een doelpunt. Helaas werd het niets want het doelpunt viel aan ON zijde die naar een 4-2 overwinning counterde. De vreugde na afloop was enorm bij de runner up en dat zegt genoeg over de strijd en tegenstand die door BB geleverd is. De vraag na afloop bleef, speelde ON nu een slechte wedstrijd of was dat te wijten aan het goede (tactische) tegenspel van Broekster Boys. Ik durf als verslaggever met een Broekster boys bril te zeggen dat het kwam door de geweldige inzet en strijd van de Friezen. Broekster Boys mag trots zijn op wat er op en om het veld gepresenteerd wordt en daarin verdiend trainer Zwart een groot compliment die samen met zijn staf elke week maar weer het maximale uit zijn ploeg weet te halen.

Zaterdag komt Drachtster Boys op bezoek. Benieuwd wat dat gaat worden? U bent van harte welkom, de wedstrijd begint om 14.30 uur. Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00