Broekster Boys het spel, maar de winst gaat naar Winsum · Foto('s):

Broekster Boys het spel, maar de winst gaat naar Winsum

zondag 17 september 2017

Het had heel wat voeten in de aarde voordat scheidsrechter Lips het startsein kon geven. De wedstrijd zou in 1e instantie in Winsum gespeeld worden, maar de velden waren daar onbespeelbaar. Volgens reglement van de KNVB moet de wedstrijd dan bij de uitploeg gespeeld worden en werd om deze reden de aanvangstijd verplaatst naar 1600 uur in Damwoude. Maar toen moeder natuur vond dat er een hoosbui over het mooie BB veld gestort moest worden moest er opnieuw uitgeweken worden. Het kunstveld werd vanwege de te hoge waterstand in de sloten, en daardoor belemmerde afvoer plotseling een soort golfslagbad.

Er werd uitgeweken naar het betere bespeelbare veld van VV de walden en daar werd om  pas 16.25 afgetrapt. Winsum wist is de stortende regen de wedstrijd op “neutraal terrein“ winnend af te sluiten en mag zich opmaken voor de knock –out serie in de KNVB Beker.

Er werd uitgeweken naar het betere bespeelbare veld van VV de walden en daar werd om pas 16.25 afgetrapt. Winsum wist is de stortende regen de wedstrijd op “neutraal terrein“ winnend af te sluiten en mag zich opmaken voor de knock –out serie in de KNVB Beker. De fusieclub Winsum begon uitstekend aan het duel, wist snel te scoren ( ‘4 minuut Rogier Krohne) en was de eerste 10 minuten de betere partij. Broekster boys had in eerste instantie moeite met de uitstekende spelende Krohne en de geslepen Schaaphok maar kwam 10 minuten later op gelijke hoogte.

Kas Huizenga had een fantastische pass door het centrum richting Jos Regnerus gestuurd, Hedzer Prins slingerde de bal voor waar Piet Wessel Dijkstra keeper Bosma te snel af was (1-1) Broekster Boys was daarna de bovenliggende partij , Dijkstra raakte bij een mooie combinatie de onderkant lat maar de bal ging helaas niet geheel over de achterlijn. Ondanks het veldoverwicht kreeg BB toch een doelpunt tegen. Een onschuldige overtreding werd afgefloten, spelers protesteerden waar Winsum snel de vrije trap nam . Schaaphok wist de bal uiteindelijk achter Vonk te prikken. (2-1) Nog leek er niets aan de hand want Broekster boys was sterker dan het in een klasse hoger spelende Winsum. Lips toonde Prins ( BB) en de aanvoerder van Winsum nog een gele kaart voor lichte vergrijpen.

De captain mocht blij zijn dat hij niet zijn tweede kaart kreeg toen hij even later Piet Wessel Dijkstra onreglementair stopte. Een minuut voor rust kwam het breekpunt in de wedstrijd toen Schaaphok een corner prima binnen kopte. Even daarna mochten de spelers aan de warme thee , rust 3-1. In de tweede helft een zelfde spelbeeld als in de eerste helft. Het bleef hard regenen maar het veld bleef bespeelbaar. Broekster boys probeerde uit alle macht de aansluittreffer te forceren maar wist niet door de stugge verdediging te komen. Vonk hield BB nog in de race door een fraaie redding op een knap schot van een van de voorwaartsen van Winsum.

In de 70e minuut werd het spel even stil gelegd. Durk vd Wal kwam bij een kopduel hard in aanraking met Andringa. Beide spelers moesten het veld verlaten met een forse hoofdwonden en werden doorverwezen naar de eerste hulp om daar hun wonden te laten hechten. Trainer de Boer speelde zijn laatste troeven uit door Harry Wijnsma en Rienk de Haas in te brengen. In een alles of niets offensief werd het helaas niets. Maikel Hoorman wist enkele minuten voor tijd vanuit een fraaie combinatie een overbrugbaar verschil op het scorebord te brengen. (4-1).

Trainer de Boer hield een dubbel gevoel over aan de wedstrijd tegen zijn vorige werkgever. Prima spel, minstens gelijkwaardig maar misschien zelfs beter dan de 1e klasser , maar wel verlies. Broekster Boys is daarmee uitgeschakeld, Winsum gaat samen met Bedum is de koker voor de volgende ronde. Zaterdag trapt Broekster Boys af in de competitie. In en tegen Hurdegaryp kunnen de spelers laten zien of ze er klaar voor zijn.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00