Broekster Boys stelt teleur tegen VV Winsum · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

Broekster Boys stelt teleur tegen VV Winsum

zaterdag 13 april 2019

Na twee prima overwinningen mocht Broekster Boys zaterdag de degens kruisen met de halve finalist van de KNVB Beker noord: VV Winsum. De Groningers traden om verschillende redenen deze keer niet met hun sterkste team aan, maar Broekster Boys wist geen enkel moment te imponeren. Winsum deed met de 0-1 winst goede zaken in de top van de ranglijst want de overige 3 topploegen lieten allen punten liggen.

Broekster Boys had weer uitstekende zaken kunnen doen. Iedereen weet dat op het einde van de competitie er altijd rare uitslagen genoteerd worden. Hekkensluiter Be Quick wist bv met 1-4 van Drachtster Boys te winnen, maar “de Broek” kwam vandaag niet in het rijtje van de verrassingen voor. Broekster Boys had in het eerste kwartier de kans om op voorsprong te komen maar de volley van Hedgar Hoekstra spatte op de lat uiteen. Daar bleef het bij voor de thuisclub. Winsum deed het niet veel beter. Hun beste kans, een vrije trap van Thomas Kauw, raakte de paal. De enige andere noemenswaardige actie was een gele kaart voor Joshua van Dijk na een harde charge op Kas Huizenga. Het bleef tot de rust 0-0.

De tweede helft was niet veel beter dan de eerste. De Broekster Boys spelers konden elkaar maar moeizaam vinden, en dat was een groot contrast met de wedstrijd van vorige week. Winsum kwam na 53 minuten op voorsprong. Het doelpunt kwam niet uit de lucht vallen want het begon met slecht uitverdedigen van de Broekster defensie. Kay Bootsma had op de linkerkant alle ruimte. Toen hij in balbezit kwam was een doelpunt niet meer te voorkomen en kwam VV Winsum op voorsprong. Drie minuten later leek diezelfde Bootsma na een lichte overtreding de score verdubbelen maar de bal raakte buitenkant paal. Wouter Bloem kwam in het boekje van de scheids toen hij maar door bleef klagen na een fluitsignaal en kreeg de zgn praatkaart voorgetoverd. Broekster Boys kon er niets tegen overstellen.

De Winsumer defensie stond als een huis en kraakte geen moment. Het slotoffensief in blessure tijd leverde zowaar nog een mogelijkheid op, een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, vervolgens drie corners op rij maar de geest kwam veel te laat uit de fles. Het bleef 0-1 en dat was na de goede uitwedstrijden tegen Olde Veste en PKC toch wel een domper. Het zat er vandaag geen moment is vertelde trainer Zwart na afloop. En dat was een korte maar juiste samenvatting het vertoonde spel van de thuisclub. Zaterdag speelt Broekster Boys weer een uitwedstrijd. De strijd in Balk (busreis) begint om 14.45 uur. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00