Broekster Boys stuurt Oranje Nassau met 4-0 kansloos naar huis · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

Broekster Boys stuurt Oranje Nassau met 4-0 kansloos naar huis

zondag 20 februari 2022

DAMWALD – Broekster Boys heeft afgelopen zaterdag weer dik verdient drie punten aan zijn totaal toegevoegd. In de wedstrijd tegen Oranje Nassau kwam de ploeg geen moment in gevaar. Broekster Boys rook kansen toen met de oefenwedstrijden eens goed onder de aandacht bracht. Oranje Nassau kreeg een reeks aan tegendoelpunten te verwerken dus het was duidelijk dat daar hun zwakte lag. Toen Rick Wiersma vlak voor rust ook nog eens met rood mocht vertrekken kon de ploeg uit Damwâld de punten bijna niet meer mis lopen.

De wedstrijd onder leiding van Kevin Moed, die terug mag kijken op een prima debuut in de 1e klasse, kwam maar moeizaam op gang. Beide ploegen konden nog niet echt overtuigen in de strijd op het middenveld en de anders zo productieve voorhoede van ON kwam niet verder dan een kopballetje van Ruendel Martina. Daarmee zijn direct alle mogelijkheden in de wedstrijd van ON benoemd want de achterhoede van Broekster Boys gaf in de hele wedstrijd geen kans weg en bezorgde daarmee keeper Sander de Boer een rustige middag.

Jos Regnerus opende de score in de 32e minuut. Na een prima een-tweetje met Bauke Jan Douma schoot hij de bal in een streep naar de verre hoek en was Heidekamp kansloos. Broekster Boys werd langzaam maar zeker de bovenliggende partij en toen 10 minuten later Rick Wiersma met een harde charge Hedzer Prins onder uit haalde was er maar een mogelijkheid voor Moed. Rood was zijn terechte besluit. Het opstootje wat daarbij ontstond voor de dug-out van de gasten leverde ook trainer Heerlijn nog een gele kaart op.

Broekster Boys wilde na rust het verschil maken en dat lukte want binnen een paar minuten had het de wedstrijd op slot. Een corner in de 50e minuut werd door Ruerd Kloosterman op miraculeuze wijze tot doelpunt bekroont. Toen de vrije trap van Riemer Doornbos even later in een uiterste inspanning nog net door Thijs Gerlofs geraakt werd door , was het voor Hedgar Hoekstra een koud kunstje om er 3-0 van te maken. Diezelfde Hoekstra stelde met een prachtige actie op de achterlijn zijn ploeggenoot Lucas Peterson in staat om simpel de 4-0 binnen te schieten.

Ook met wisselspelers Thomas Bosgra, Roel Broersma en Wesley Dijkstra bleef Broekster boys domineren en gaf zoals eerder gezegd geen enkele kans weg. Met wat meer geluk en scherpte had de score zomaar op kunnen lopen. Trainer Zwart, die voor zijn overgang naar Broekster Boys met Oranje Nassau nog kampioen werd in de 1e klasse ( seizoen 15/16), was vol lof over zijn spelers. We hebben gestreden en laten zien dat er rekening met ons gehouden mag worden. Volgende week de uitwedstrijd tegen VV Balk. Een belangrijke wedstrijd in de strijd voor lijfsbehoud maar voorlopig staat Broekster Boys op een keurige 6e plaats met 16 punten uit 10 wedstrijden.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Broekster Boys stuurt Oranje Nassau met 4-0 kansloos naar huis · Foto('s): Jacqueline Jongsma
Broekster Boys stuurt Oranje Nassau met 4-0 kansloos naar huis · Foto('s): Jacqueline Jongsma
Broekster Boys stuurt Oranje Nassau met 4-0 kansloos naar huis · Foto('s): Jacqueline Jongsma
Broekster Boys stuurt Oranje Nassau met 4-0 kansloos naar huis · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 08:00
    Harteklanken
    Non-stop
  • 08:00 - 10:00
    Klankbord
    Geestelijk verzoekplaten programma
  • 10:00 - 12:00
    Op 'e Hichte
    Nieuws uit Achtkarspelen & Tytsjerksteradiel
  • 12:00 - 14:00
    De Weekend Nieuwsshow
    Nieuws uit Dantumadiel & Noardeast-Fryslân
  • 14:00 - 18:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 18:00 - 20:00
    Hollandse Toppers
    Tinus Kempenaar
  • 20:00 - 22:00
    Hollands op zijn Best
    Joege en Jikke
  • 22:00 - 00:00
    Hit Tijdmachine
    Dicky Denkers
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio