Broekster Boys tikt Oerterp in tweede helft naar huis · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

Broekster Boys tikt Oerterp in tweede helft naar huis

zondag 15 september 2019

De laatste beker- poulewedstrijd tussen de al twee geplaatste team was zaterdag alles behalve spannend. Broekster Boys domineerde het spel vanaf de eerste minuut.

In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden werd er verzorgd en nauwkeurig gespeeld. Weinig tot geen onnodig balverlies, controle op het o zo belangrijke middenveld en achterin de deur gesloten houden. Junior Ruerd Kloosterman ontwikkeld zich snel in de hoofdmacht en was al weer doeltreffend. Hij opende de score met een hard en geplaatst schot. Hedgar Hoekstra maakte een paar minuten later al de 2-0 vanuit een snelle counter. Oerterp speler Teake vd Hoek mocht halverwege de eerste helft blij zijn dat hij op het veld mocht blijven staan.

Dat gold trouwens ook voor het slachtoffer van vd Hoek. Met een onbehouwen actie torpedeerde de spits de laatste man van Broeksters Boys. Geel voor vd Hoek en een blessure voor de BB aanvoerder. De een mocht en de ander kon verder. Broekster Boys bleef het spel contoleren, maar gaf in de eerste helft toch twee goede kansen weg, Oerterp kon echter niet profiteren. Het bleef tot de rust 2-0.

Na rust kwam Oerterp gelijk op 2-1 en schudde daarmee Broekster Boys wakker. De thuisploeg begon daarna te swingen en liet Oerterp alle hoeken van het veld zien. Het leidde al snel tot de 3-1 van Piet Wessel Dijkstra. De Oerterpers gaven de schuld aan de scheids maar ze stonden zelf gewoon niet goed op te letten. Toen Vincent Hoekstra vanuit een strafschop de 4-1 binnenschoot (na overtreding op Jonathan Sabuni) was het verzet gebroken en liet Oerterp zich naar de slachtbank leiden. Het laatste half uur was genieten als Broekster Boys supporter. De spelers combineerden er op los en de ene pass was nog mooier dan de andere. Het leverde nog een aantal schitterende doelpunten op. Piet Wessel Dijkstra maakte er eerst nog twee en dus een hattrick, voordat Delachance Sabuni de eindstand op 7-1 bracht.

Broekster Boys gaat net als Oerterp naar de eerste knock- out ronde van de beker, maar belangrijker was het opgedane vertrouwen richting de competitiestart. Volgende week speelt Broekster Boys tegen promovendus Leeuwarder Zwaluwen. Een prachtig affiche op het nieuwe sportcomplex van Leeuwarder Zwaluwen. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.

Klink hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00