Broekster Boys trekt tegen PKC overwinning over de streep · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

Broekster Boys trekt tegen PKC overwinning over de streep

zondag 10 november 2019

Daar is ie dan… De eerste competitie overwinning van Broekster Boys. In een bizarre wedstrijd tegen PKC had de uitslag ook wel 6-6 kunnen zijn maar om diverse redenen bleef het bij 4-3. Daarmee verdubbelde Broekster Boys zijn punten aantal en heeft het weer aansluiting gevonden in het rechter rijtje.

PKC staan met 7 punten op de 11e plaats maar gezien hun kwaliteit horen ze veel hoger te staan. Met spelers als Hateboer, Inge, Schreiber en v Roeden heeft de ploeg uit Groningen veel ervaring binnen de lijnen en dat lieten ze in deze wedstrijd ook zien. Want toen Ruerd Kloosterman de bal verkeerd inpaste naar een middenvelder was Hateboer er als de kippen bij om de sprintende Martijn v Roeden te bedienen, die simpelkeeper Sybren Terlouw omspeelde: 0-1 na 4 minuten. Een tik voor de thuisclub maar een minuut later kreeg het al de kans om langszij te komen.

Hoekstra’s kwartiertje!!
Hedgar Hoekstra had afgelopen zijn vorm op het trainingsveld terug gevonden. Hij omspeelde zijn directe tegenstander en zijn schot op doel ging op een haar na voorlangs. Vincent Hoekstra, de man die in elke bal gelooft, leek de bal er alsnog in te glijden maar kwam ook een schoenveter tekort. Het bleek uitstel van executie te zijn want in de 11e minuut was het in een identieke situatie wel raak. Hedgar Hoekstra blokte een uitverdedigende bal, creëerde voor zichzelf vrije ruimte waarna er een voorzet op maat volgde op Vincent Hoekstra die de 1-1 binnenschoot. Drie minuten later een steekbal op Hedgar Hoekstra en wederom een pass op maat op zijn naamgenoot. De getergde Vincent, vorige week om tactische redenen gepasseerd, haalde zijn gram en schoot Broekster Boys op voorsprong. Het gaf de thuisploeg z’n boost dat het erop en erover ging.

Drie minuten later lag de derde er al in. Riemer Doornbos wist met een bekeken en geplaatst schot, na een afgeslagen corner, de keeper voor de derde keer te passeren. En nog was het niet op want Piet Wessel Dijkstra raakte een minuut later de paal toen hij vanaf de rechterkant kant alle ruimte kreeg. De rechtsback van PKC had het zwaar en werd in de rust dan ook gewisseld. PKC knokte zich letterlijk en figuurlijk weer terug in de wedstrijd. Hedzer Prins raakte in een duel met Simon Schreiber gewond aan zijn hoofd maar kon door de verzorging van Norbert Beerstra de wedstrijd gelukkig wel uit spelen. Na de wedstrijd moest Prins zijn wond laten hechten. De topscoorder van PKC, Brian Inge, leek in de eerste helft de aansluittreffer te maken toen een schot via de paal terug kwam in het veld maar werd afgefloten voor buitenspel. Het was voor het publiek af en toe onduidelijk want het arbitrale trio maakte later meer dubieuze beslissingen. Inge had vandaag zijn dag niet want de anders zo trefzeker spits miste meerdere kansen. Ook voor het doel van Meedendorp waren er nog mogelijkheden maar het bleef tot de thee 3-1.

PKC voert druk op in tweede helft.
De donderpreek van het trainingstrio van PKC had zijn uitwerking want PKC kwam sterk uit de kleedkamer. Het drukte Broekster Boys terug op eigen helft al kreeg BB in deze tweede helft wel de eerste kans. Piet Wessel Dijkstra werd aangespeeld door Delachance Sabuni. Met een prachtige beweging draaide hij bij zijn directe tegenstander weg een schoot rakelings over. Aan de andere kant had de jeugdige Ruerd Kloosterman zich na zijn foutje sterk herpakt en schoot zijn keeper te hulp door een goed geplaatste bal nog uit de doelmond te koppen. Het was wachten op de aansluittreffer. De thuisploeg had het zwaar en kwam enigszins gelukkig op 4-1.

De bal kwam na een afgeslagen aanval van BB voor de voeten van Delachance Sabuni . Het schot van buiten de 16 werd van richting veranderd en hobbelde over de doellijn 4-1. Als even later Piet Wessel de 5-1 maakt is het over en uit maar tot ieders verbazing word ook hier buitenspel gegeven. Uit de tegenstoot lijk PKC te gaan scoren maar de bal gaat maar net over. Even later is het wel raak voor de Groningers. Hateboer, vandaag de man in vorm bij PKC, schiet bekeken de bal langs Sybren Terlouw in de verre hoek: 4-2. Hedgar Hoekstra lijkt dan even later de wedstrijd toch te beslissen. Broekster Boys speelt vanuit een counter de lange maar o zo snelle vleugelspeler aan. Hoekstra komt van eigen helft, nota bene ook nog achter zijn man vandaan, naar de bal sprinten maar de grens steekt weer de vlagomhoog.

De supporters van PKC verbazen zich ook over dit besluit maar houden daardoor hoop op misschien toch nog een puntje. Delachance Sabuni krijgt nog geel als hij na een behandeling voor een vinger uit de kom iets te snel het veld betreed. Regels zijn regels volgens de scheids en toont hem het geel. Het cadeautjevoor PKC komt dan toch als er na een overtreding op Hedzer Prins doorgespeeld mag worden. Wie anders dan Hateboer die, in de voorlaatste minuut, de aansluittreffer maakt. Werkhoven laat maar liefst acht minuten doorspelen. Er gebeurt nog van alles maar gescoord wordt er niet meer.

En zo boekte Broekster Boys dan eindelijk zijn eerste overwinning. Het was wel even billenknijpen want er mag ook gezegd worden dat PKC een goede ploeg heeft en over de gehele wedstrijd misschien wel een puntje verdiend had. Broekster Boys heeft in ieder geval vertrouwen getankt en mag weer voorzichtig omhoog kijken. Volgende week speelt Broekster Boys uit voor de beker tegen Oerterp (15.00 uur) en de week erna komt hekkensluiter VV Groningen op bezoek.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma.

• 00:00 - 08:00
  • 08:00 - 09:00