Broekster Boys verliest degradatieduel tegen Olde Veste · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

Broekster Boys verliest degradatieduel tegen Olde Veste

dinsdag 05 november 2019

De 1e klasse in ongemeend spannend. Iedereen kan van iedereen winnen en verliezen. Dat is wat er steeds door de diverse trainers gezegd wordt. Maar voorlopig weet Broekster Boys nog niet wat winnen is. Net als vorig seizoen heeft Broekster Boys nog maar drie puntjes ( drie gelijke spelen) verzameld en zijn er inmiddels 4 nederlagen bijgeschreven. De wedstrijd tegen Olde Veste was een belangrijke want de ploeg uit Steenwijk had maar een puntje meer en was dus binnen handbereik. Maar Broekster Boys zit na de nederlaag tegen Olde Veste even in de problemen, want het gat naar veilige plek (de nr. 11) is naar 4 punten gestegen en in een eerstvolgende wedstrijd dus niet te overbruggen. Werk aan de winkel voor de ploeg uit Damwoude! Broekster Boys begon fris en sterk aan de wedstrijd.

Het had in de eerste minuut een penalty moeten krijgen toen Juryan Dantuma gevloerd werd, maar de verder prima leidende scheidsrechter Agricola durfde het ws in de eerste minuut niet aan om de bal al op de stip te leggen. Het spel golfde daarna op en neer en er waren voor beide doelen hachelijk momenten. Keeper Holleboom verspeelde door het vroegtijdig storen van de BB aanvallers twee keer de bal maar de Broek kon beide keren niet profiteren. Davy Kuurman had aan de andere zijde een aantal prima mogelijkheden maar wanneer keeper Sybren Terlouw niet in de weg stond had de spits in andere gevallen het vizier niet op scherp. Riemer Doornbos had na een prima combinatie met Juryan Dantuma de 0-1 op zijn schoen maar Holleboom voorkwam een achterstand. Niels Westerlaan bracht aan de andere kant redding toen Terlouw geklopt werd door de bal uit de doelmond weg te koppen. De kleine back kreeg na afloop de credits voor zijn prima en gedreven spel van vandaag maar hij had natuurlijk liever de punten meegenomen. Broekster Boys had moeite om de bal in bezit te houden. Het was “kort spel” en beide ploegen hadden in deze fase veel balverlies. De druk van de thuisploeg werd wel steeds groter. Daan Postma schoot voorlangs, Kuurman raakte de lat, maar Broekster leek het te overleven. Op slag van rust dan toch de voorsprong voor Olde Veste. Rein Werumeus-Buning kopte vanuit een corner de bal snoeihard in de kruising.

In de tweede helft probeerde Broekster Boys de achterstand ongedaan te maken, maar het scorend vermogen was helaas in de bus blijven liggen want echte kansen werden er eigenlijk niet gecreëerd. Het tweede doelpunt van Olde Veste viel te vroeg. Balverlies op het middenveld luidde het volgende doelpunt is. Daan Postma kwam via klutsballen in balbezit, zijn schot op doel werd van richting veranderd door Kas Huizinga en zo dwarrelde de bal over de kansloze keeper Terlouw het doel in. De wedstrijd zat daarmee al vroeg op slot want de beide defensies gaven daarna eigenlijk niets meer weg. Veel hoogtepunten vielen er dan ook niet meer te noteren. Olde Veste behield door de overwinning de aansluiting bij de middenmoot, Broekster Boys staat voorlopig even geparkeerd in de staart van de ranglijst.

Volgende week nieuwe ronde , nieuwe kansen! Broekster Boys speelt dan thuis tegen PKC’83. De Peizerweg Kring Combinatie staat op de eerder genoemde veilige 11e plek en heeft tot dusver 7 punten verzameld tegenover de 3 puntjes van Broekster Boys. De belangen voor beide ploegen zijn dus wel duidelijk! Aanvang wedstrijd 14.30 uur

• 00:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00