Broekster Boys winnaar derde editie Chris Kruize Bokaal · Foto('s): Henk van Wieren en Erik Visser
  Henk van Wieren en Erik Visser

Broekster Boys winnaar derde editie Chris Kruize Bokaal

zondag 03 juli 2022

TWIJZEL – De afgelopen 2 jaar kon het Chris Kruize Vleeswaren 35+ toernooi niet worden gespeeld, maar zaterdag 2 juli was het dan eindelijk weer zover. Dit jaar waren er 10 herenteams die de strijd aan gingen.

Onder prachtige weersomstandigheden werd er om half 1 afgetrapt. In twee poules werden de wedstrijden afgewerkt. Dat deze geroutineerde teams nog konden voetballen werd snel duidelijk. Het aanwezige publiek kreeg een aantal fraaie doelpunten voorgeschoteld. Van fantastische volley’s tot aan prachtig uitgespeelde teamgoals.

In beide poules bleef het spannend tot aan de laatste wedstrijd en werden in beide gevallen de poulewinst beslist op doelsaldo. Na alle gespeelde poulewedstrijden bleken WKB en Broekster Boys de finalisten te worden.

De strijd tegen de rode lantaarn werd gespeeld door SC Kootstertille en GSVV. Laatstgenoemde wist met 2-1 te winnen dus was het Kootstertille wat als laatste eindigde op dit toernooi.
VV Jistrum wist om de 7e plaats SC Twijzel 1 te verslaan.
De strijd om de 5e plek werd een spannende wedstrijd tussen VVT en SC Twijzel 2. VVT wist met 2-1 te winnen.
Het strijd om brons werd een Westereens onderonsje. VVZ 2 ‘winnaars van de laatste editie in 2019′ trok aan het langste eind en versloeg VVZ 1 met 2-1.

En toen was daar de grote finale! De debutant op dit toernooi, Broekster Boys, wist binnen een minuut de score al te openen. WKB drong daarna wel aan maar kon niet tot een doelpunt komen en dus was het vroege tegendoelpunt genoeg voor Broekster Boys om de Chris Kruize Bokaal van 2022 te veroveren.

Het toernooi eindigde voor alle teams traditioneel in een jacuzzi. De derde helft werd een groot feest met Gaatze Bosma en Johnny de Vries.
De vrijwilligers achter de bar hadden de zaakjes uitstekend op orde en iedereen genoot duidelijk van de heerlijke broodjes Shoarma van Chris Kruize Vleeswaren.

Via deze weg willen we alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren bedanken voor het mede mogelijk maken van deze prachtige dag. In het bijzonder nog een bedankje naar Chris Kruize Vleeswaren, zonder jullie hadden we niet zo groots uit kunnen pakken.