Broekster Boys wint in nacompetitie wel van Winsum · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

Broekster Boys wint in nacompetitie wel van Winsum

donderdag 01 juni 2023

DAMWALD – De teleurstelling van het misgelopen kampioenschap was groter dan het behalen van de nacompetitie maar dat was afgelopen dinsdag niet meer zichtbaar op het veld. De gretigheid spatte er van af en Broekster Boys wilde revanche nemen op Winsum. Het werd dan ook een boeiend duel waarin Broekster Boys de bovenliggende partij was. Maar het ging alles behalve gemakkelijk. Broekster Boys begon sterk met goed combinatie voetbal. De vrije trap van Abe Koopmans werd onderweg nog licht getoucheerd en spatte , in de derde minuut, op de lat uiteen. Er waren meer hachelijke momenten voor het doel van Winsum en het zou toch niet weer z’n wedstrijd worden als afgelopen zaterdag? Die angst werd groter toen Winsum net als zaterdag, tegen de verhouding in op 0-1 kwam door een doelpunt van Tijs Mulder. Koren op de molen van trainer  Fred de Boer die met hun sterke verdediging de voorsprong  vast wilde houden. Toch creëerde Broekster Boys onder het toeziend oog van een kleine 1000 toeschouwers prima kansen en mogelijkheden.  In de  22e minuut was het “net niet”, en ook de prachtige combinatieaanval tussen Jos Regnerus, Piet Wessel Dijkstra en Bauke Jan Douma werd wonder boven wonder niet verzilverd. Winsum had nog een paar engeltjes over gehouden en mede daardoor hielden ze het doel schoon. Broekster Boys liet zich niet uit het veld slaan, schakelde een tandje bij en de wedstrijd werd iets grimmiger zonder dat het uit de hand liep.  De uit Tilburg komende scheidsrechter trok tot aan de rust 4 keer het geel waarvan 3 voor Broekster Boys. Winsum leek zelfs op 0-2 te komen maar Sander de Boer hield de ploeg met een prima redding in de wedstrijd.

Na rust op nieuw een sterkt spelend Broekster Boys dat ging jagen op een treffer.  Toen Bauke Jan Douma in de 51e minuut de gelijkmaker wist te maken kon men er maar eens goed voor gaan zitten. Het duel was boeiend tot de laatste minuut en er waren wel degelijk mogelijkheden voor beide teams voor de winnende treffer. En voor het doel van Broekster Boys waren soms hachelijke momenten die overigens vooral ontstonden vanuit “dode spelsituaties” Ook in de 2e helft werden 4 gele kaarten getoond ( allen voor Winsum) waardoor het totaal op 8 kaarten kwam. Het was tekenend voor de strijd en passie van beide ploegen. Riemer Doornbos  was ongelukkig  toen hij de iets te harde voorzet terug wilde koppen en de bovenkant van de lat trof waardoor de instormende aanvallers de bal net niet binnen konden tikken. Sander Jongsma was even later het slachtoffer van de hard inkomende  Yume Ramos. In plaats van de bal kopte hij op het hoofd van de Broekster Boys verdediger die per brancard van het veld gedragen moest worden en even later voor controle door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd werd.

De in  JO-19  spelende invaller Daniel Reitsema gaf daarna direct zijn visite kaartje af in zijn eerste duel met de stevige aanvoerder Ramos, die verbouwereerd naar de grond ging. Dit was misschien wel tekenend voor de strijdwijze en wilskracht van de thuisploeg maar gescoord werd er niet meer. Voor vele spelers ( op dit niveau)  werd voor het eerst in hun loopbaan een heuse verlenging gespeeld en dat leverde de nodige kramgevalletjes op. Ook in deze velenging ging Broekster Boys door met de strijdwijze die inmiddels veel kracht gekost had. De beloning kwam in de 110e  minuut toen Niels Westerlaan met zijn uitstekende linker been een voorzet op maat gaf die door Vincent Hoekstra heel beheerst binnen gekopt werd. Het dak ging eraf na deze treffer. Er waren nog een 10-tal prachtige minuten te zien  waarin Winsum  zelfs de paal raakte maar de overwinning werd door Broekster Boys over de streep getrokken. Moegestreden , emotioneel maar voldaan werd de overwinning uitbundig gevierd. De al gereserveerde bus door Winsum voor de volgende ronde werd aan Broekster Boys aangeboden ( waarvoor dank) en “de Broek” kan zich op maken voor de 2e ronde. Daarin word gespeeld tegen de herkanser uit de 4e divisie Spijkenisse. Dat de staf van de zuid Hollandse club deze  wedstrijd serieus neemt bleek wel uit het feit dat ze met 2 scouts aanwezig waren in Damwoude.

Voor Broekster Boys is het eerst  zaak te herstellen en dan zaterdag de lange busreis naar Spijkenisse te ondernemen. De wedstrijd in Spijkenisse heeft een aanvangstijd van 14.30 uur. Voor toeschouwers die evt. mee kunnen/willen  in de bus word geadviseerd de site van BB, facebook of Instagram in de gaten te houden voor evt opgave.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma

 

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Broekster Boys wint in nacompetitie wel van Winsum · Foto('s): Jacqueline Jongsma
Broekster Boys wint in nacompetitie wel van Winsum · Foto('s): Jacqueline Jongsma
Broekster Boys wint in nacompetitie wel van Winsum · Foto('s): Jacqueline Jongsma
Broekster Boys wint in nacompetitie wel van Winsum · Foto('s): Jacqueline Jongsma
Broekster Boys wint in nacompetitie wel van Winsum · Foto('s): Jacqueline Jongsma
Broekster Boys wint in nacompetitie wel van Winsum · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 08:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 08:00 - 09:00
    Goed Gestemd
    Oebele en Sia Vries
  • 09:00 - 11:00
    Tsjerke-tsjinst
    Dienst uit de streek
  • 11:00 - 12:00
    Capriccio
    Haite Schukking
  • 12:00 - 14:00
    Blasmusik im Herzen
    Durk en Annelies
  • 14:00 - 17:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 17:00 - 18:00
    Geloven en Beleven
    Harry Nienhuis
  • 18:00 - 19:00
    Wâldklanken
    Harry Nienhuis
  • 19:00 - 21:00
    RTV Metalcafé
    Marcus en Jitse
  • 21:00 - 22:00
    Met de voet tussen de deur
    Martin van der Velde
  • 22:00 - 00:00
    New Age
    Kees Haremaker
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio