Broekster Boys wint “stroeve” partij tegen GVAV Rapiditas

zondag 13 september 2020

GRONINGEN – Broekster Boys heeft door de winst in de laatste poulewedstrijd tegen GVAV – Rapiditas als groepswinnaar de knock out ronde bereikt maar makkelijk ging het zaterdag niet.

GVAV zat er vanaf het begin bovenop en maakte het Broekster Boys aardig lastig. De Friezen hadden het vaak aan de stok met de stroeve bal op het iets te lange Groninger gras. Broekster Boys won na een 2-0 achterstand uiteindelijk wel met 2-4.

GVAV zette vanaf het begin van de wedstrijd vol druk en het was direct al de vraag of ze dat wel een hele wedstrijd vol konden houden. Broekster Boys speelde daardoor rommelig maar was wel levensgevaarlijk in de omschakeling. Een prachtige aanval leverde een doelpunt op maar werd terecht op randje buitenspel afgekeurd. De thuisploeg kwam na ca 20 minuten op voorsprong toen de bal bij de eerste paal terecht kwam en Leon Knol voor zoveel gevaar zorgde dat Abe Koopmans zijn eigen keeper passeerde.

Een knullige goal , maar Knol was met zijn gevaar lachende derde. Drie minuten later zorgde Joel de Jong voor een 2-0 voorsprong. Van een meter of achttien schoot hij op doel. Keeper Sander de Boer verkeek zich op de zwabberbal en zo plofte de wit/gele bal zomaar achter hem in het net. Het super duo Hoekstra-Hoekstra zette de beide ploegen nog voor het half uur op 2-2. Eerst was het Hedgar die na een mooiesteek pass van Piet Wessel Dijkstra de keeper kansloos liet bij een schot in de korte hoek, Twee minuten later was het Vincent die in de punt van de aanval aangespeeld werd, de keeper omspeelde en netjes de 2-2 liet noteren.

Na de thee gingen beide ploegen door met het spel van de eerste helft. GVAV wist door hun spel het veld lang te houden en Broekster Boys bleef moeite houden om alle gaten dicht te lopen. Te vaak werd de lange bal gehanteerd en als spelers zich dan ook nog verslikken in de bal, bleef het daardoor een rommelig geheel. En dat was voor de kijkers heel wat anders dan het collectieve spel van een week eerder toen Broekster Boys GRC-Groningen klopte. Mede door de verzuring van enkele spelersspieren moesten beide trainer ingrijpen en wissels inbrengen. B

roekster Boys verzuimde in eerste instantie afstand te nemen want er werd toch een handvol kansen verspeeld. Toch ging het uiteindelijk met een 2-4 winst naar huis door doelpunten van Hedgar Hoekstra en Hendrik Bouma. . Naast de doelpunten vielen er ook nog een aantal gele kaarten te noteren maar daarvan hebben ze volgende week geen last meer als de competitie van start gaat. Dan pas zal blijken hoe Broekster Boys er voor staat. De aftrap van de competitie is volgende week zaterdag om 15.00 uur op het nieuwe sportcomplex van Winsum.

• 00:00 - 08:00
  • 08:00 - 09:00