Brommelsfestijn in Veenklooster · Foto('s): Pier Jan Boersma
  Pier Jan Boersma

Brommelsfestijn in Veenklooster

dinsdag 13 augustus 2019

Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus openen twee leden van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden de deuren van hun bedrijven voor bezoekers van het Wâldpyk bramenfestijn Brommels. Op de boerderijen in Eastermar en Veenklooster organiseren ze leuke activiteiten en kan een heus boerderijdiploma worden behaald. In de omliggende weilanden kunnen er bramen worden geplukt.

Boerderijdiploma en rondrit

Kinderen kunnen op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en op zondag van 13:00 tot 17:00 uur aan de Seadwei 3 in Eastermar bij boer Pier Jan Boersma een Boerderijdiploma halen. Hiervoor moeten de kinderen koeien melken en vogels en bomen in de dykswallen (houtwallen) herkennen.

Daarnaast vertrekt ieder heel uur de trekker met daarachter een boerenkar voor een rit door het land. Bij het zandpad kunnen de bramenplukkers van de kar afstappen zodat zij tijdens het teruglopen aan de slag kunnen.

Vogelhuisje timmeren
Wie de gekraagde roodstaart (readsturtsje) aan een nieuw huisje wil helpen, is op zaterdag 24 augustus tussen 10:00 uur en 16:00 uur welkom bij Renze en Hettie Roorda aan de Keningswei 1 in Veenklooster.

Kinderen, en natuurlijk ook volwassenen, kunnen hier voor 2 euro onder leiding van Pyt van de Polder vogelhuisjes voor het readsturtsje bouwen. Het zangvogeltje, kleiner dan de mus, komt meer dan gemiddeld voor in het coulisselandschap van de Noardlike Fryske Wâlden. Pyt neemt om 14:00 uur bezoekers ook graag mee het veld in. Daarnaast is de boerderij van binnen te bekijken en ook hier kan een boerderijdiploma worden behaald.

Kijk voor meer informatie over Brommels! op www.brommelsfestijn.nl

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 10:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 10:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact