Buitenpost en AZSV knokken naar een gelijkspel · Foto('s): Orange Pictures
  Orange Pictures

Buitenpost en AZSV knokken naar een gelijkspel

zondag 19 november 2023

AALTEN – Buitenpost heeft in Aalten in een vechtwedstrijd gelijk gespeeld tegen AZSV. In de knotsgekke eerste helft vielen over en weer twee doelpunten. Kian Visser en Edwin Schaafsma scoorden voor Buitenpost. In de tweede helft glibberden en gleden beide teams over het veld en kregen ze de nodige kansen, maar hielden de keepers het doel schoon.

Never change a winning team. Dat moet coach Kevin Waalderbos hebben gedacht. Al twee gewonnen duels op rij starten de Blauwkes met dezelfde elf en dus ook in Aalten. De wedstrijd in Gelderland ontbrandde meteen. Al in de vijfde minuut was spits Rik van der Eerden trefzeker voor de thuisploeg. Uit een afgeslagen corner mikte hij raak in de verre hoek. Direct na de aftrap was het al weer gelijk. Bas Verbree stuurde Youri Sletering weg en hij legde de bal panklaar voor Kian Visser. De spits nam de bal goed aan en schoot fraai raak. Zijn eerste doelpunt in de competitie, waar hij al een tijdje tegenaan hikte. Halverwege de eerste helft scoorde Van der Eerden opnieuw. Op een hoge voorzet was er miscommunicatie in de Buitenposter verdediging waardoor de spits op sluwe wijze binnen kon tikken. Op slag van rust bracht Edwin Schaafsma Buitenpost weer langszij. Uit een corner van Willem de Boer kopte Verbree goed op doel. De keeper bokste de bal met moeite weg; in de rebound was Schaafsma alert en kopte hij binnen. Een goede week voor de middenvelder. Afgelopen dinsdag kopte hij tweemaal tegen de touwen in het oefenduel tegen FC Groningen O21.

De nodige kansen

In de tweede helft gingen de hardwerkende ploegen door met het leveren van veel strijd op het steeds zwaarder wordende veld. In de constante regen werd het een uitputtingsslag. AZSV en Buitenpost gingen allebei voor de winst en kregen in het open duel de nodige kansen. Invaller Rolf Dijk stond nog maar een paar minuten in het veld toen hij werd aangespeeld door Visser en zich op de rand van de 16 knap vrij draaide. Zijn schot kuste de buitenkant van de paal. Ook Visser had pech met een kopbal op de lat. AZSV liet eveneens van zich horen. Keeper Kevin van der Meulen redde eerst goed op een kopbal van AZSV-invaller Benjamin Roters, even later schoot hij op de binnenkant van de paal. In de slotfase werd het spel onvoorspelbaarder door de wegglijdende spelers, maar vielen er geen doelpunten meer. Met het gelijkspel blijft Buitenpost op de zevende plaats staan met 17 punten uit 12 duels, een punt minder dan AZSV.

Ketchup

Trainer Kevin Waalderbos had een leuk duel gezien, hoewel er geen goed voetbal mogelijk was op de doorweekte grasmat. “Het was een zware wedstrijd tussen twee fysieke ploegen en hechte collectieven. Een zwaarbevochten punt.” Dat Kian Visser nu van de nul verlost is in competitieverband, kan bevrijdend voor hem werken, denkt ook de coach. “Zoals Ruud van Nistelrooij zei: ‘Doelpunten zijn als ketchup in de fles. Soms duurt het een eeuwigheid en daarna is er geen houden meer aan’.” Dinsdag speelt Buitenpost een bekerwedstrijd tegen LAC Frisia in Leeuwarden. Het duel begint om 20.15 uur. Daarna is er weer een verre uitwedstrijd. De Blauwkes moeten zondag naar Longa ’30 in Lichtenvoorde.

Berenburg en Grolsch

Na afloop van de wedstrijd bleek dat de gastheren in Aalten zich dit keer goed voorbereid hadden op de komst van de Friezen. Tot hilariteit stond in de bestuurskamer de berenburg klaar. Hiermee was de (gespeelde) teleurstelling over het ontbreken van het nationaal slokje vorig seizoen weggenomen. Nu is het afwachten of bij de return de Grolsch koud staat in Buitenpost.

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries, Bernd Douma, Ron Janzen, Youri Sletering (74. Jort van der Meulen), Willem de Boer (46. David Kazimier), Edwin Schaafsma, Bas Verbree, David Albert Villalta (70. Rolf Dijk), Sam Wormmeester (81. Jarno Westerhof), Kian Visser

Scoreverloop: 5. 1-0 Rik van der Eerden, 6. 1-1 Kian Visser, 20. 2-1 Van der Eerden, 44. 2-2 Edwin Schaafsma

Gele kaart: Freek Mulder (AZSV), Sam Wormmeester, Bas Verbree, Edwin Schaafsma (Buitenpost)

Auteur: Redactie RTV NOF

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00