Buitenpost oefent gelijk tegen Leeuwarder Zwaluwen · Foto('s): Hans Zwamborn
  Hans Zwamborn

Buitenpost oefent gelijk tegen Leeuwarder Zwaluwen

donderdag 22 augustus 2019

Het oefenduel tussen Buitenpost en de Leeuwarder Zwaluwen leverde dinsdagavond geen winnaar op. De wedstrijd eindigde in 1-1. Arton Musliu opende de score voor de Leeuwarders, Rob Dijkstra maakte de gelijkmaker voor de thuisploeg. Buitenpost had de wedstrijd kunnen en moeten winnen, maar het ontbrak aan scherpte in de voorhoede.

Fris en aanvallend
In de eerste helft waren er goede kansen voor Jorrit Terpstra, Rob Dijkstra en Rik Weening. Zo schoot die laatste in een scrimmage op de paal. De Leeuwarder keeper had een paar goede reddingen in huis. Het was Arton Musliu na 25 minuten voetballen die de bal in de kluts gelukkig meekreeg en doelman Kevin van der Meulen buiten de zestien meter kon passeren en de bal in het lege doel kon schuiven. De voorsprong van de Leeuwarders was niet eens onverdiend. De ploeg speelde fris en aanvallend. Pas na het missen van een handvol kansen wist Rob Dijkstra op aangeven van Joost Jesse Visser net voor rust de gelijkmaker te scoren.

Pluspunten
Na de thee kreeg Buitenpost een aantal mogelijkheden via Terpstra, Rudmer Loonstra en Justin Sletering om de winnende treffer te maken. De moe gespeelde Leeuwarder Zwaluwen kregen één uitgelezen kans om een tweede doelpunt te maken, maar invaller-doelman Hessel Huisman redde knap. Buitenpost-coach Jasper Bouma was niet tevreden over het resultaat tegen de goede tegenstander. “We begonnen slordig aan de wedstrijd. De 0-1 was terecht. Daarna konden we wel de vrije man vinden en daardoor kansen creëren. We deden ons zelf tekort door maar eenmaal te scoren.

Pluspunten waren dat de verdediging heel goed stond en dat er hard is gewerkt.” Zaterdag wacht de laatste testcase voor Buitenpost voor de start van de competitie. Dan wordt er op De Swadde geoefend tegen Pelikaan S. “Een ploeg met veel individuele kwaliteiten en met veel ervaring op hoog niveau. Dat wordt een interessante wedstrijd”, blikt Bouma vooruit.

 

 

Buitenpost oefent gelijk tegen Leeuwarder Zwaluwen · Foto('s): Hans Zwamborn
Buitenpost oefent gelijk tegen Leeuwarder Zwaluwen · Foto('s): Hans Zwamborn
  Hans Zwamborn

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?