Burgerschool in Dokkum is zonneschool dankzij zestig zonnepanelen · Foto('s): Eva Sinnema
  Eva Sinnema

Burgerschool in Dokkum is zonneschool dankzij zestig zonnepanelen

zaterdag 02 maart 2019

De Burgerschool uit Dokkum heeft zestig zonnepanelen laten plaatsen. De zonnepanelen zijn geplaatst naar aanleiding van het Zonnescholen-project van Onderwijsbureau Meppel. Hiermee wekt de school haar eigen duurzame energie op. Met het project wordt de school niet alleen veel duurzamer, maar krijgen de leerlingen ook les over energie.

De kinderdirecteur Felicia vindt dit geweldig nieuws voor de school. Ook grote mensen directeur Daisy Smit is blij met deze stap: “Op de Burgerschool vinden wij het belangrijk om onze bijdrage te leveren aan een duurzame wereld. Daarom zijn wij blij met onze zonnepanelen. Dit tezamen met ons nieuwe groene schoolplein is een mooie stap naar een betere leer- en speelomgeving voor onze kinderen”.

Duurzaamheid gaat verder dan zonnepanelen
Duurzaamheid is een thema waar kinderen spelenderwijs goed kennis mee kunnen maken. De school gaat ook na de plaatsing van de zonnepanelen verder met de thema’s verduurzaaming en energie. Zo heeft de school in samenwerking met groep 8 ook andere projecten opgepakt om de school langzaam maar zeker verder te verduurzamen. Meester Pieter (leerkracht groep 8 van de Burgerschool) zegt hierover: “We hopen dan ook snel te kunnen genieten van onze eerste oogst van bessen, appels en peren. Binnen onze IPC-projecten besteden wij ook aandacht aan het thema milieu. Wij vinden het als school belangrijk om hier onze bijdrage aan te leveren. Daarom heeft groep 8 onlangs een aantal inspirerende presentaties gegeven over onze ambities rondom het vergroenen van de school”.

Zonnescholen
Het project Zonnescholen verzorgt de gezamenlijke aanschaf en installatie van zonnepanelen voor basisscholen. Op dit moment doen al bijna 100 scholen mee, van Dokkum tot Amsterdam. Daarmee is Zonnescholen het grootste zonne-energieproject in het onderwijs in Nederland! Gezamenlijk bieden de schooldaken ruimte aan 8000 zonnepanelen, goed voor het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van bijna 700 huishoudens. ,,Wij vinden het als Burgerschool prachtig om hier onderdeel van te mogen zijn. We kijken uit naar de officiële opening onder leiding van onze kinderdirecteur Felicia en de wethouder van onderwijs dhr. De Vries. Laat de zon maar schijnen!”

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Burgerschool in Dokkum is zonneschool dankzij zestig zonnepanelen · Foto('s): Eva Sinnema
  Eva Sinnema

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio