Bûtendyk beste amateurfilm Noorderkroon competitie · Foto('s): Xanne Wijkamp
  Xanne Wijkamp

Bûtendyk beste amateurfilm Noorderkroon competitie

zondag 10 november 2019

Tijdens de prijsuitreiking zaterdagavond in de Stadskas in Leeuwarden is de film Bûtendyk uitgeroepen tot winnaar van de Noorderkroon competitie. De award voor Beste Amateurfilm ging naar Sjoukje & Geertrui Visser. De FryslânDOK ‘Moard en lulkoek yn ‘e Wâlden’ van filmmaker Annet Huisman won in de categorie korte documentaire, op het Noordelijk Film Festival in Leeuwarden.

In de documentaire ‘Moard en lulkoek yn ‘e Wâlden’ wordt twintig jaar na de moord op Marianne Vaatstra teruggekeken aan de hand van documenten van de ondertussen overleden Nettie Groeneveld, die toen directeur van het azc in Kollum was. De film ‘Bûtendyk’ van Geertrui en Sjoukje Visser won een Noorderkroon award in de categorie beste amateurfilm. De film gaat over hun 91-jarige vader Tsjerk Visser uit Wierum die nog altijd elke week op het vissersschip van zijn zoon Monte de zee opgaat.

Noorderkroon: podium voor filmmakers en filmtalent

Met het programma Noorderkroon biedt het Noordelijk Film Festival een podium aan filmtalent en gevestigde makers uit de Noordelijke regio. Alle films in het Noorderkroon-programma hebben via de regisseur of producent een aantoonbare link met één of meer van de drie Noordelijke provincies Friesland, Groningen of Drenthe, of de films spelen zich zichtbaar af in deze regio. In totaal waren er ruim vijftig films ingediend voor deze derde editie.

48 Hour Film Project
Naast de verdeling van de Noorderkroon awards werden ook de 48 Hour Film Project Awards uitgereikt voor de korte films die afgelopen weekend zijn gemaakt. Dertig teams slaagden erin om binnen de 48 uur een korte film te bedenken, op te nemen én te monteren. De awardwinnaars staan vanaf zaterdag op 48hourfilm.com/leeuwarden.

Bûtendyk beste amateurfilm Noorderkroon competitie · Foto('s): Xanne Wijkamp
Bûtendyk beste amateurfilm Noorderkroon competitie · Foto('s): Xanne Wijkamp
  Xanne Wijkamp

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?