Buurt pleit voor woningbouw bij Quatrebras · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Buurt pleit voor woningbouw bij Quatrebras

dinsdag 25 januari 2022

NOARDBURGUM – Omwonenden van de eerdere discotheek Quatrebras in Noardburgum hebben in een brief aan de gemeenteraad een pleidooi gehouden voor meer woningen en kleinschalige omgevingsvriendelijke bedrijven nabij het buurtschap. Eind 2021 ging de discotheek tegen de vlakte en de nieuwe eigenaar van het terrein bezint zich nu op de toekomst daarvan. 

Volgens de omwonenden liggen er nu heel goede mogelijkheden om woningen te realiseren. ‘Er is een schreeuwende behoefte aan woning bouw locaties, met name ook huisvestings mogelijkheden voor jongeren. We weten dat het moeilijk is om in Burgum goede locaties te vinden zijn, waarbij er voldoende draagvlak is. Het lijkt ons hier op Quatrebras een stuk eenvoudiger. De aanwezige infrastructuur kan hier mogelijk ook positief in bijdragen’, zo staat in de brief.

Tankstation?

Holwerda, de nieuwe eigenaar heeft kenbaar gemaakt dat een tankstation tot de mogelijkheden behoort. De buurt vindt dat niet gewenst en is van mening dat een tankstation beter past op het terrein bij de ambulance post. Hetgeen daar dan ook zou passen in de wel eerder geopperde ideeën om meerdere, aan de wegen en verkeer gelieerde, zaken daar te concentreren. Het terrein is eigendom van de provincie, een medewerker van de provincie zei kortgeleden nog dat ze zitten te wachten op goede ideeën. Hij gaf aan dat iets met catering daar ook tot de mogelijkheden behoort.

Containeropslag?

Het bestuur van de buurt heeft een gesprek gehad met Holwerda. Zijn eerste prioriteit, waarom hij het terrein gekocht heeft, is dat hij een nieuwe plek zocht voor het stallen van zijn containers. Die zouden dan moeten staan op het achterste gedeelte van het terrein. Hij gaf toen ook aan dat woningbouw tot de mogelijkheden behoort. De vraag komt dan boven past container opslag bij woningbouw. Mogelijk zijn voor de containers andere locaties te bedenken wat dan zowel voor de gemeente als voor hem positief uitpakt. De omwonenden roepen de gemeenteraad op hun te ondersteunen in haar wensen.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 16:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 16:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio