Carina Roemers (RTV NOF) genomineerd als talent bij Lokale Media Awards 2022 · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Carina Roemers (RTV NOF) genomineerd als talent bij Lokale Media Awards 2022

dinsdag 03 mei 2022

HILVERSUM – RTV NOF-presentatrice Carina Roemers uit Dokkum is door de jury van de Lokale Media Awards (LMA) genomineerd voor de titel Presentatietalent van 2022. De winnaar wordt op 10 juni tijdens de Lokale Omroep Awards in Beeld en Geluid Hilversum bekend gemaakt. Carina maakt voor RTV NOF de serie: ‘Wat een Vak’, waarbij ze meeloopt met inwoners van Noordoost-Fryslân die bijzonder werk hebben. 

De jury kreeg van lokale omroepen de afgelopen maanden tal van nieuwe presentatoren voorgelegd. De steden en dorpen deden hun reputatie als kweekvijver voor talent eer aan. De jury was ook dit jaar weer stevig onder de indruk van de kwaliteit van alle kandidaten. Uiteindelijk viel de keus op zeven mensen, die op het scherm of achter de microfoon het meest wisten te overtuigen.

Dit zijn de genomineerden in willekeurige volgorde: Emma de Nooij (1Twente), Nicky do Rosario (OPEN Rotterdam), Daan Warnas (Slotstad RTV), Tjerk van den Ende (SCHIE TV), Maxime Cabo (Meer Vandaag), Desi Bootsman (WEEFF Radio) en Carina Roemers (RTV NOF).In vergelijking met voorgaande jaren is de verkiezing van het presentatietalent van het jaar iets aangepast. Dit jaar is rond de uitverkiezing een speciaal NLPO-talentenweekend toegevoegd. Op 14 en 15 mei worden alle genomineerden door leden van de vakjury en NPO Campus intensief getraind en gecoacht.

Talentontwikkeling

Opleidingen en trainingen vormen een belangrijk en centraal onderdeel binnen de NLPO. Goede opleidingen en trainingen dragen bij aan de verdere (journalistieke) professionalisering van de individuele medewerkers en de lokale publieke omroep sector als geheel. De extra aandacht voor talentontwikkeling maakt hier onderdeel van uit. De ervaringen van het NLPO-talentenweekend neemt de jury mee in het uiteindelijke besluit wie de titel Presentatietalent van 2022 zal krijgen. Vanuit de jury nemen o.a. Sanne Boswinkel en Petra Strik aan het talentenweekend deel. Ook zij begonnen hun carrière bij een lokale publieke omroep. De winnaar van de Lokale Media Awards 2022 worden op 10 juni bekendgemaakt tijdens de live uitreiking bij Beeld en Geluid in Hilversum.

Bekijk hieronder een van de afleveringen van “Wat een vak’, op bezoek bij Jan Dijkstra op de vliegbasis in Leeuwarden.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio