CBS De Frissel ontvangt een groep Franse onderwijsdeskundigen

Dinsdag 19-11-2019
FEANWÂLDEN - Op dinsdag 19 november werd CBS De Frissel in Feanwâlden bezocht door een groep Fransen. Onder hen waren verschillende onderwijsinspecteurs en directeuren uit het voortgezet en primair onderwijs. Zij brachten een bezoek aan de school omdat CBS De Frissel een “Trijetalige skoalle” is. Dat betekent dat er in het Nederlands, Fries en Engels lesgegeven wordt. De groep Fransen wilden graag onderzoeken hoe de school inhoud geeft aan het onderwijs in de drie talen.

Als start van het bezoek kregen de gasten een rondleiding van leerlingen uit groep 8. De voertaal was Engels. Dit was voor de leerlingen een mooie oefening om in het Engels te communiceren.

Vervolgens kregen ze een presentatie over de school en over een werkvorm die wordt gebruikt om de talen te integreren in het onderwijs. Ook werd er verteld over de plannen en de wet- en regelgeving op dit gebied.

Na een heerlijke lunch konden ze in alle groepen ervaren hoe vormgegeven wordt aan de drietaligheid in de groepen. Er waren allerlei activiteiten op taalgebied. Leerlingen van groep 8 lazen voor in groep 1 en 2, er werden liedjes gezongen, er werden spelletjes gespeeld met woordkaarten en er waren activiteiten op de Chromebooks. De activiteiten werden aangeboden in drie talen.

Het was een zeer geslaagde en leerzame dag. De Fransen waren onder indruk van de gastvrijheid, de spreekvaardigheid van de leerlingen in het Engels, en de manier van samenwerken binnen de school.

terug naar overzicht
Franse onderwijsdeskundigen op bezoek bij CBS De Frissel in Feanwâlden
© Foto's: Eigen foto's

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie