CDA Achtkarspelen stelt schriftelijke vragen na NDC-nieuws · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

CDA Achtkarspelen stelt schriftelijke vragen na NDC-nieuws

donderdag 08 april 2021

BUITENPOST – De fractie van het CDA in Achtkarspelen stelt schriftelijke vragen naar aanleiding van het nieuws dat er voor tientallen wijk- en nieuwsbladen van de NDC Mediagroep geen toekomst meer lijkt te zijn. Dat werd afgelopen week bekendgemaakt

“Onder deze nieuwsbladen behoort ook De Feanster, het blad dat door de gemeente Achtkarspelen wordt gebuikt voor het doorgeven van de informatie aan haar inwoners. In de afgelopen periode hebben we al moeten ervaren dat de journalistieke kant van De Feanster tot een minimum is beperkt.”

De CDA-fractie heeft de volgende vragen aan het college:

  1. Is het college op de hoogte gesteld van dit voornemen van de NDC-groep?
  2. Heeft het college zich inmiddels beraden op een ander huis-aan-huis-blad voor de informatie aan de burgers vanuit de gemeente?
  3. Welke kranten worden bij de oriëntatie op een nieuw blad door het college meegenomen en wat zijn de uitgangspunten voor de selectie?
  4. Is het college het met de fractie eens dat bij de uitgangspunten naast de verspreiding in de hele gemeente ook meegenomen moet worden de journalistieke inbreng en de input vanuit de verschillende raadsfracties.
  5. Volgens onze informatie is informatie via een krant niet meer noodzakelijk. Om papier (en dus bomen) te besparen zou ook nagedacht kunnen worden over een meer prominentere rol voor RTV-NOF of in overleg met de kabelmaatschappijen en in samenwerking met de ANNO-regio het vrijmaken van een (extra) tv-kanaal voor nieuws uit de gehele ANNO-regio. Hoe denkt het college over deze optie?
Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio