CDA Achtkarspelen verrast door neerleggen functie Lammers · Foto('s): 

CDA Achtkarspelen verrast door neerleggen functie Lammers

dinsdag 05 november 2013

Fractievoorzitter van CDA Achtkarspelen Tsjikke Krol werd vorige week verrast door het nieuws dat Jan Lammers zichzelf niet verkiesbaar stelt voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Krol: ‘Wij waren er niet van op de hoogte’. De ‘groene partij’ wil het lopende jaar wel met Lammers afmaken: ‘Wij hebben wel eens een verschil van mening en er mag ook wel een pittige discussie zijn, een samenwerking met de wethouder hoeven wij niet stop te zetten’.

Of er signalen waren kon Krol niet zeggen. ‘Het is de tijd dat het bestuur en de vertrouwenscommissie bezig is met een nieuwe lijst voor de volgende periode. Er zijn dan natuurlijk gesprekken over de toekomst, waar willen we heen en wie willen we daar bij hebben’.

Raadslid voor het CDA in Achtkarspelen Marten Claus: ‘Het was voor ons verrassend. Wij weten heel veel en wij zien ook heel veel dingen, waar het bestuur mee bezig is en hoe de posities in elkaar zitten. In dit geval heeft Lammers afgewogen of hij zich wel of niet verkiesbaar wil stellen. Wij als fractie hebben heel goed met Jan samen kunnen werken. We hebben wel eens zaken waar we anders tegen aankijken, nadrukkelijk de begroting van afgelopen donderdag en wat daar mee samen hangt. Maar goed, de samenwerking is verder goed´.

De Leeuwarder Courant schreef eind oktober na de bekendmaking van Lammers dat de gehele achterban, bestaande uit bestuur, fractie en leden van de partij, zou hebben aangegeven dat ze Lammers (57) niet langer ziet zitten als aanvoerder van de kieslijst. ‘Dit voelt als een steek in de rug’ aldus Lammers tegenover de LC.

Krol en Claus waren afgelopen zaterdag te gast in de Weekend Nieuwsshow. Iedere zaterdag van 11:00 tot 14:00 op RTVNOF met nieuws, politiek en actualiteiten uit Noordoost Friesland.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 20:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Country Trail is het programma, waar alle aspecten van de countrymuziek aan bod komen.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2023 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio