CDA fractie maakt kennis met nieuwe directeur SWA · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

CDA fractie maakt kennis met nieuwe directeur SWA

woensdag 02 september 2020

BUITENPOST – Door Corona moest het bezoek een paar maanden worden uitgesteld maar uiteindelijk kon de CDA fractie kennis maken met Emmy Elgersma en de rest van haar management team.

Emmy is sinds november 2019 directeur van SWA de grootste woningbouwcoöperatie in Achtkarspelen. Dat er roering is over woningbouw in Achtkarspelen was ook de mensen van SWA niet ontgaan. De CDA fractie wil bouwen en die boodschap wordt door SWA opgepakt. Binnenkort gaat de schep de grond in voor een aantal woningen in Twijzelerheide en vrij snel daarna wil men gaan starten in Buitenpost.

Er is regelmatig ambtelijk en bestuurlijk overleg. SWA merkt op dat er een coöperatieve houding is bij zowel college als ambtenaren. Dit bied vertrouwen voor de toekomst. Er kan weer gebouwd worden. Ook bieden de zogenaamde prestatieafspraken over en weer een goede basis om op terug te vallen.

Wel is het moeilijk voor SWA om aan geschikte locaties te komen. Vaak moet er gesloopt worden en dan is het voor een bedrijf als SWA wat zich richt op woningen in de sociale sector lastig om betaalbaar te bouwen.

SWA ziet nog wel kansen men denkt o.a. aan de oude locatie van het Lauwerscollege in Surhuisterveen. De CDA fractie wees SWA nog op de mogelijkheid voor de bouw van een appartementen complex bij de zuidelijke ingang van Buitenpost. Deze locatie is in het verleden meegenomen in de plannen maar de laatste jaren wat uit het zicht geraakt.

Voor de energie doelstellingen zet SWA vooral in op herbouw en waterstof. Waar andere woningbouwstichtingen kiezen voor een schil om een oude woning, kiest SWA voor nieuwjaar  energiezuinige woningen met veel meer comfort dan vroeger. De CDA fractie kijkt terug op een geslaagd kennismakingsbezoek.

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 16:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 16:00 - 18:00
  Op naar het weekend!
  Peter Visser neemt je mee het weekend in met gezellige muziek.
 • 18:00 - 20:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio