Cheque overhandigd aan de Voedselbank

Zondag 11-11-2018
DOKKUM - Sint Maarten viel dit jaar op een zondag, dat gaf de afgelopen dagen discussie over wanneer de kinderen bij de deuren langs mochten voor de traktaties. Veel gezinnen kozen er voor om al zaterdag bij de deuren langs te gaan. De Raad van Kerken van Dokkum wilde zondag ook aandacht besteden aan Sint Maarten en deed dat met een bijzondere viering en lampionnenoptocht op zondagmiddag.

Basisschoolkinderen in Dokkum ontvingen afgelopen week een knutselplaat op school om hier spaardoosje van te knutselen. Hier konden ze geld in sparen voor de voedselbank. Dit naar het verhaal van Sint Maarten die vroeger zijn mantel deelde met een oude man.

Bij aanvang van de bijeenkomst in de Katholieke Kerk werden de spaarpotjes in ontvangst genomen en geteld. Tijdens de viering werden er liedjes gezongen en zagen de kinderen meer over wie Sint Martinus nu eigenlijk was, Door zijn mantel in tweeën te delen en aan de oude man te geven werd de oude man niet meer koud en door zijn geld te geven kon de oude man eten kopen.

Lampion mee naar de kerk
Na dit verhaal werd er begonnen met de lampionnenoptocht door Dokkum, via de bolwerken ging het naar de Sint Martinus of Grote Kerk op de Markt. Daar aangekomen werd een cheque met het gespaarde bedrag van 286,39 euro overhandigd aan Gerard Timmerman van de Voedselbank Dongeradeel/Ferwerderadiel. Aan het einde van de viering en optocht kreeg iedereen ranja en een speculaasje aangeboden van de organiseerden partij Raad van Kerken Dokkum.

terug naar overzicht
Lampionoptocht tijdens Sint Maarten vieringCheque overhandigd aan de VoedselbankMeer foto's en info: www.rtvnof.nl
© Foto's: Bote Sape Schoorstra


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie