Chr. Brassband Advendo uit Burum imponeert tijdens 100-jarig jubileum

Maandag 21-10-2019
BURUM - Voor de Chr. Brassband Advendo en het dorp Burum was afgelopen zaterdag, 19 oktober 2019, een heel bijzondere dag.

Het muziekkorps mocht haar 100 ste verjaardag vieren samen met inwoners, (oud-)leden, (oud-)dirigenten en belangstellenden. Advendo heeft voor dit jubileum groots uitgepakt door onder andere een spectaculair thematisch concert ten gehore te brengen, waardoor deze dag met recht als ‘zeer geslaagd’ kan worden bestempeld.

De jubileumdag startte om drie uur in de middag met een receptie. Hiervoor werden, naast de huidige muzikanten en dirigent Stefan de Groot, oud-leden en oud-dirigenten uitgenodigd. Namens de gemeente Noardeast-Fryslânwas aanwezig wethouder Jouke Douwe de Vries. Hij sprak zijn felicitaties uit naar alle bandleden en wenste het korps alle goeds toe voor de toekomst. Ook het bestuur sprak complimenteus tot de bandleden door ze met enthousiaste toon te benoemen in een abc-gedicht.

Om acht uur ’s avonds mochten de instrumenten voor de mond en de slagwerkstokken in de handen worden genomen. In een overvolle Open Hofkerk, waar ruim 300 mensen plaats hadden genomen,ving Advendo het concert aan dat in het teken zou staan van “een muzikale tijdreis’’.Advendo luisterde muziek op van onder andere Jungle Book, Soldaat van Oranje en er werden twee prachtige solo’s uitgevoerd door es-basblazer Teake Riemersma en solo-cornettist Robin Meindertsma.

Dat het muziekkorps een bloeiende vereniging is, blijkt wel uit de getalenteerde aanwas aan jeugd. Het tienkoppige jeugdkorps bracht deze avond twee muziekstukjes ten gehore, welke ze geweldig hebben uitgevoerd.Daarnaast werd oud-lid en voormalig dirigent van Advendo, Walke Hofstee, tijdens het concert hartelijk toegezongen. Het was namelijk niet alleen de verjaardag van de brassband, maar tevens zijn 75 ste verjaardag. De avond werd vol passie aan elkaar gepraat door Bouke Koning, die enige interactie met het publiek zeker niet uit de weg ging. Daarnaast zorgde JS Sound & Lightvoor een prachtige lichtshow in de kerkzaal.

Een drietal leden van Advendo werd tijdens het concert naar voren toe geroepen voor een speciale gelegenheid. Johan Bakker (40 jaar muzikant), Eelco Meindertsma (40 jaar muzikant) en Nelleke Haarsma (25 jaar muzikant) kregen voor hun staat van dienst een speldje opgespeld door Anne Albada, concourssecretaris van de Organisatie Muziekverenigingen Fryslân. Na het concert werd de feestelijke dag afgesloten met een groot feest in dorpshuis Touten burg, waar dweilorkest De Put kapel uit Sneek voor de sfeer zorgde door een flink repertoire aan feestmuziek ten gehore te brengen.

Na deze jubileum dag is het zeker niet gedaan met de pret. Tot oktober 2020 zal Advendo in het kader van haar 100-jarig bestaan festiviteiten organiseren. Het volgende evenement dat op de planning staat, is een kerstconcert op 15 december in de Open Hofkerk te Burum. In samenwerking met zangkoor “Zingt Gode Lof” zal de band trachten de kerstgedachte tot u te brengen. Hierover zal te zijner tijd meer informatie worden verspreid.

terug naar overzicht
Chr. Brassband Advendo uit Burum imponeert tijdens 100-jarig jubileumChr. Brassband Advendo uit Burum imponeert tijdens 100-jarig jubileumMeer foto's en verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Janka de Vries


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie