VIDEO: Chr. Mavo De Saad sluit de deuren · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VIDEO: Chr. Mavo De Saad sluit de deuren

maandag 20 april 2020

De voorgenomen samenwerking tussen Chr. Mavo De Saad en Openbare Scholengemeenschap Piter Jelles gaat niet door. Er zijn voor het nieuwe schooljaar zo weinig leerlingen (33) aangemeld bij De Saad dat een duurzaam voortbestaan in de toekomst niet meer mogelijk blijkt te zijn. Vorig jaar is al bekend geworden dat De Saad niet meer als zelfstandige school kan doorgaan. Na een ingrijpende reorganisatie waarbij zeven mensen gedwongen zijn ontslagen, is de school financieel weer gezond.

De inspectie stelde in het najaar vast dat ook de kwaliteit van het onderwijs in orde is. Met de mogelijkheid om te fuseren met OSG Piter Jelles en tegelijk de christelijke identiteit te behouden leek het duurzaam voortzetten van het onderwijs in Damwâld geborgd te zijn. Maar met dit kleine aantal nieuwe leerlingen is ook voortbestaan in een groter geheel niet meer reëel. Terwijl de voorbereidingen voor de fusie voorspoedig verliepen en de rapportage van het uitgevoerde haalbaarheidsonderzoek in concept klaar was, breekt het werk nu bij de handen af. ,,Wij vinden het erg naar om dit besluit te nemen” verteld bestuurslid Ico Prins.

En dat heeft tot gevolg dat het bestuur zich het bittere besluit heeft voorgenomen dat De Saad haar deuren gaat sluiten. Het voornemen is de school te sluiten met ingang van het nieuwe schooljaar. Het bestuur kiest hiervoor, omdat uitsluitend op deze manier het proces van sluiten zorgvuldig en gecontroleerd kan worden uitgevoerd. Dit gaat met een afbouwconstructie niet het geval zijn. Met de omringende scholen worden regelingen getroffen om alle leerlingen zo goed mogelijk een plek te bieden in het volgende schooljaar.

VIDEO: Chr. Mavo De Saad sluit de deuren · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 16:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 16:00 - 18:00
  Op naar het weekend!
  Peter Visser neemt je mee het weekend in met gezellige muziek.
 • 18:00 - 20:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2022 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio