ChristenUnie bezoekt Nocht en Wille · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

ChristenUnie bezoekt Nocht en Wille

donderdag 13 maart 2014

Namens de ChristenUnie Dongeradeel bezochten Wico Fennema, Rein Ferwerda en Henny Erkelens woensdag 12 maart de kleinschalige zorginstelling Nocht en Wille in Metslawier. De ChristenUnie gaat voor een samenleving waar mensen zorg hebben voor elkaar en waar iedereen mee kan doen. Ook mensen met een beperking moeten kunnen participeren in het maatschappelijke en sociale leven met ondersteuning van de zorgverleners van hun keuze. “De ChristenUnie heeft oog voor de zorgvraag van mensen met een beperking en de kleinschalige zorginstellingen die deze vraag beantwoorden” aldus Wico Fennema.

Deze principes sluiten nauw aan bij de werkwijze en visie van Nocht en Wille in Metslawier.
In Metslawier biedt Nocht en Wille dagbesteding aan mensen met een ernstige (meervoudige) beperking, de jongste deelnemer is 6 jaar en de oudste 43.
De deelnemers komen uit de hele regio en worden door rolstoelbusjes van en naar de dagbesteding of het logeren gebracht waar ze de hele week activiteiten ondernemen op locatie, in het dorp en in de regio. Nocht en Wille werkt onder andere samen met CBS de Rank in Metslawier om de integratie en participatie van mensen met een beperking in het dorp te bevorderen.

De leden van de ChristenUnie hebben kunnen kennismaken met de deelnemers, de locatie en de werkwijze van Nocht en Wille. Er was ook gelegenheid om de komende transitie van de zorg van het Rijk naar de gemeenten te bespreken. “Samen met onze collega’s hebben wij inmiddels Zorgcoöperatie Noord U.A. opgericht zodat gemeenten via 1 platform nagenoeg alle kleinschalige zorgaanbieders in de regio kunnen bereiken” aldus Chris Knippenberg
“Kleinere instellingen willen graag als volwaardige partij en partner van de gemeenten zorg en ondersteuning kunnen bieden, met het bestaan van Zorgcoöperatie als overkoepelende partij zou dat voor de gemeenten een zeer aantrekkelijke optie zijn”

De ChristenUnie wil dat burgers die ondersteuning vanuit de Wmo krijgen de mogelijkheid hebben om te kiezen tussen zorgaanbieders en zelf hun ondersteuning kunnen inkopen. Dit stelt burgers beter in staat eigen regie te voeren (bijvoorbeeld een vouchersysteem voor de inkoop van dagbesteding) en vooral om te kunnen kiezen voor zorgverlening tegen acceptabele vergoeding, vanuit een identiteit die bij hen past.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio