Coronazelftests voor jongerencampings Appelhof en Terpstra op Terschelling · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Coronazelftests voor jongerencampings Appelhof en Terpstra op Terschelling

donderdag 29 juli 2021

MIDSLAND/FORMERUM-ZUID– Jongeren die naar de jongerencampings Appelhof en Terpstra op Terschelling gaan, ontvangen op de camping coronazelftests. Ze krijgen het advies om deze tijdens hun verblijf te gebruiken. In combinatie met een negatieve test die ze op voorhand via de CoronaCheck-app moeten kunnen tonen, willen de gemeente, de campings en GGD Fryslân verspreiding van het virus via de campings tegengaan.

Om te voorkomen dat verspreiding van het virus via de campings nog kan plaatsvinden, zijn vorige week al strengere maatregelen getroffen. Campingeigenaren controleren bij de ingang de CoronaCheck-app. Zonder negatief testbewijs komen jongeren de campings niet meer op. Om het virus verder op te sporen, zijn er nu zelftests aan toegevoegd. De campings delen die uit. Zelftests zijn bedoeld voor jongeren die geen klachten hebben. Wie wel klachten heeft, kan via het landelijk afsprakennummer een sneltest krijgen bij de GGD-testlocatie op het eiland.

Kosteloos vervoer

Een belemmering voor jongeren om zich te laten testen, was tot nu toe het beeld dat ze bij een positieve test de terugreis per watertaxi zelf moesten betalen. Dit kon een rekening van honderden euro’s opleveren. De gemeente Terschelling heeft geregeld dat dit vervoer voor de jongeren voortaan kosteloos is als ze het eiland vanwege corona moeten verlaten. Jongeren die de afgelopen tijd naar huis zijn teruggekeerd na een verblijf op één van de jongerencampings op her eiland, krijgen het verzoek zich thuis te laten testen.

Bevestiging

Wie positief test met een zelftest krijgt het verzoek zich bij de GGD op het eiland opnieuw te laten testen om de bevestiging te krijgen of iemand daadwerkelijk het coronavirus bij zich draagt.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 08:00
    Harteklanken
    Non-stop
  • 08:00 - 10:00
    Klankbord
    Geestelijk verzoekplaten programma
  • 10:00 - 12:00
    Op 'e Hichte
    Nieuws uit Achtkarspelen & Tytsjerksteradiel
  • 12:00 - 14:00
    De Weekend Nieuwsshow
    Nieuws uit Dantumadiel & Noardeast-Fryslân
  • 14:00 - 18:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 18:00 - 20:00
    Hollandse Toppers
    Tinus Kempenaar
  • 20:00 - 22:00
    Hollands op zijn Best
    Joege en Jikke
  • 22:00 - 00:00
    Hit Tijdmachine
    Dicky Denkers
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio