Cursus Ruimte voor de Geest · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Cursus Ruimte voor de Geest

maandag 04 november 2019

In de maanden november en december biedt de Protestantse Gemeente te Ternaard drie cursusavonden aan over het thema ‘Ruimte voor de Geest’. De avonden zijn een vervolg op de bijzondere gemeenteavond van 28 maart j.l. Ds. Jelle de Kok, predikant-toeruster binnen de Protestantse Kerk in Nederland verzorgt de avonden namens het Evangelisch Werkverband.

In de cursus wordt ingegaan op vragen als: Waarom is de Geest zo belangrijk voor de plaatselijke kerk? Wat zijn de belemmeringen voor de Geest in kerkstructuur en denken en wat zijn de uitdagingen om de Geest meer ruimte te geven? Hoe kunnen we de Geest meer ruimte geven in ons persoonlijk leven? Hoe kunnen we anderen daartoe stimuleren? Hoe kunnen we ons daar op voorbereiden? Hoe wil Gods Geest ons daarin leiden? Het is een combinatie van onderwijs en groepsgesprekken, maar er is ook ruimte voor persoonlijke vragen.

De cursusavonden, op maandag 11 en 25 november en 9 december 2019, hebben een regionale functie en zijn voor iedereen toegankelijk. De avonden beginnen om 19:30 u. en zijn in Dorpshuis Tunawerth, Aldbuorren 13, 9145 SE Ternaard. In verband met de organisatie graag van tevoren aanmelden bij: e.goodijk@knid.nl

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact