VIDEO: D.A.P. en Foudgum/Bornwird/Raard winnen ‘De Univé Slag om Noardeast-Fryslân’

Vrijdag 07-09-2018
DOKKUM - Donderdag stond op het Dokkumer Grootdiep de ‘De Univé Slag om Noardeast-Fryslân’ op het programma tijdens de vooravond van de Admiraliteitsdagen. Vorig jaar werd de eerste editie van de Dorpenslag gewonnen door Foudgum/Bornwird/Raard.

De hele avond namen acht teams het tegen elkaar op in een aantal voorrondes. Er werd gestreden in een heren- en damescompetitie. Dierenartsenassociatie Dokkum ging er bij de dames met de winst vandoor. Bij de heren was er opnieuw winst voor het team van Foudgum/Bornwird/Raard. Om het dit jaar iets breder te trekken werd de naam van de wedstrijd veranderd. Zodat ook teams uit Dokkum, bedrijventeams en vooral gezelschappen uit de nieuwe gemeente de kans kregen om mee te doen aan dit evenement.

Tijdens ‘De Univé Slag om Noardeast-Fryslân’ namen twee teams in één boot het tegen elkaar op. Twee teams van zes personen zaten in één grote roeiboot, elk aan een uiteinde tegenover elkaar in de boot. Midden boven de boot hing een touw als markering. Op het startsein gingen beide teams volle kracht tegen elkaar in roeien en probeerden ze de tegenstander voorbij het markeerpunt te krijgen. Het was de kunst om kracht te combineren met een goede techniek.

Ondertussen werd het steeds gezelliger in de stad waar Adje’s Pre Party van start was gegaan. De aanwezige toeschouwers konden tot 23:00 uur op De Zijl genieten van muziek van Alice Springs.

De Admiraliteitsdagen zijn van 6 t/m 9 september. RTV NOF doet het hele weekend live verslag via radio, televisie, website en sociale media.

 

 

 

 

 

 

 

 

De laatste elf foto’s van het fotoalbum zijn gemaakt door Tim Groeneveld

© Video: Paul Achterberg/RTVNOF.nlterug naar overzicht
De dames van D.O.A. Dokkum winnen de Univé Slag om NO FrieslandDe heren van de dorpen Foudgum/Bornwird/Raard winnen de Univé Slag om NO Friesland‘De Univé Slag om Noardeast-Fryslân’Meer foto's op onze website www.rtvnof.nl
© Foto's: Herman Huiberts

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie