Damclub Dokkum hard onderuit · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Damclub Dokkum hard onderuit

zondag 20 oktober 2019

Na de knappe overwinning in de eerste ronde, stond de thuiswedstrijd tegen Damkring Emmeloord op het programma. Damclub Dokkum kon geen vuist maken en verloor met ruime cijfers.

Piet Pieters liep in een damzet. Hij kon de dam weer afnemen, maar kwam hiermee een schijf achter. Pieters knokte door en wist met kunst en vliegwerk nog net een punt veilig te stellen. Willem Nuveld kwam te kort tegen zijn sterke tegenstander en moest opgeven. Minze Osinga zette een goede aanval op. Toen de aanval werd gepareerd bleef er een gelijkwaardige stand over. Een terechte remise. Linze Houwink had flink druk op zijn tegenstander met knap flankspel. Hij nam een iets te gretige voortzetting en liep in een combinatie.  Vlot daarna was er geen houden meer aan moest Houwink opgeven.

Jetze Hoogterp verloor in het middenspel een schijf. Hij bleef het proberen, maar kon geen punt meer veilig stellen. Henk Bosgraaf nam een combinatie naar dam ten koste van een schijf. De dam kon niet worden behouden en na damafname lag het spel weer open. Door een missertje in het eindspel ging de partij nog verloren. Binne Brouwer had een zware middag en kon geen opening vinden in de verdediging van zij tegenstander. Remise was de enige terechte uitslag van de partij.

Dirk Sinnema moest vechten om een punt te krijgen. In een uiterste inspanning vergat hij de klok en ging door de tijd. Dirk Albert Zijlstra speelde lange tijd een gelijkwaardige strijd. in het eindspel verloor hij de grip op de partij en kreeg een nul gepresenteerd. Bouwe Ringnalda ging de strijd aan met een aanvallend strijdplan. Dit plan pakte goed uit en zo kreeg Ringnalda helemaal verdiend een punt. Er werd deze middag geen enkele partij gewonnen. Een 4-16 nederlaag bracht de Dokkumers weer met beide benen op de grond. In de volgende ronde speelt Dokkum tegen Damcombinatie Fryslan 2.

Detailuitslagen:

Damclub Dokkum – Damkring Emmeloord 4-16

Linze Houwink – Klaas Veldstra 0-2
Willem Nuveld – Ijsbrand Haven 0-2
Dirk Albert Zijlstra – Arnold Scharft 0-2
Jetze Hoogterp – Alex Boxum 0-2
Dirk Sinnema – Arie Hoonstra 0-2
Bouwe Ringnalda – Jacob Post 1-1
Binne Brouwer – Teunis Snoek 1-1
Minze Osinga – Marthy Houtert 1-1
Piet Pieters – Daniel Boxum 1-1
Henk Bosgraaf – Matheo Boxum 0-2

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact