Damclub Dokkum verliest van EDC Enschede

Zondag 16-02-2020
ENSCHEDE - Veel damclubs kampen met een afnemend ledenaantal. Ook de selectie van het tiental van Damclub Dokkum is met  slechts 12 spelers aan de krappe kant. Het team van Dokkum is zeer hecht en er is al jaren een grote binding met de club. Dit maakt dat Damclub Dokkum altijd met een compleet team aan de wedstrijd kan beginnen. Dit is een groot compliment aan de spelers. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Afgelopen zaterdag was dat door omstandigheden helaas niet het geval. Damclub Dokkum moest met slechts 8 spelers afreizen naar het sterke EDC uit Enschede. Op voorhand stond Dokkum dus al met 4-0 achter. De Dokkumers lieten zich niet uit het veld slaan en gingen vol aan de bak.

Willem Nuveld kon het positioneel net niet bolwerken tegen de sterkste speler van Enschede. Hoewel Nuveld lang een goede stand op het bord had, was het in het eindpspel niet voldoende voor remise. Henk Bosgraaf pakte op het eerste bord knap een punt door sterk remise te spelen.
Sjoerd Bloem speelde eveneens een sterke partij. Met een aanvallend strijdplan kwam er een spannende partij tot stand. Toen Bloem een aanvallende schijf verloor ging het bergafwaarts en moest hij uiteindelijk opgeven. Dirk Albert Zijlstra kon vanuit de opening een aanvallende partijopzet op het bord krijgen. De aanval werd secuur uitgespeeld tot een klinkende overwinning.

Linze Houwink pakte eveneens de volle winst met zeer overtuigend spel. Hij dwong zijn tegenstander tot een schijfoffer en speelde de partij prima uit. Arend Dijkstra verraste zijn tegenstander met een mooie doorbraak. Hiermee was de remise veilig gesteld. Een overwinning zat er niet meer in en remise was dan ook een terechte uitslag. Binne Brouwer speelde een gelijkwaardige partij. Ook hier was een puntendeling de terechte uitslag. Piet Pieters had groot veldoverwicht in een sterke partij. De overwining was analytisch gezien binnen handbereik. Pieters koos voor een andere voortzetting, die net niet tot een overwinning leide. Pieters moest genoegen nemen met remise toen zijn tegenstander nog net wist te ontsnappen.

De aanwezige spelers van Damclub Dokkum konden gezien het geringe verlies met opgeheven hoofd huiswaarts keren. De gedachte hoe deze wedstrijd was afgelopen wanneer het team voltallig was geweest drong zich toch even aan de spelers op. Misschien had er zelfs een overwinning ingezeten tegen het sterke EDC Enschede.

In de laatste ronde treft Damclub Dokkum. Hijken DTC 3.

Detailuitslagen:

EDC Enschede – Damculb Dokkum  12-8
Juri Geisenblas – Henk Bosgraaf  1-1
Jonathan Wilbrink – Dirk Albert Zijlstra  0-2
Igor Chartoriyski – WIllem Nuveld  2-0
Han Borgman  – Linze Houwink  0-2
Raphaël Zdoroviak – Arend Dijkstra  1-1
Marieke Altena – Binne Brouwer  1-1
Jeroen Goudt  – Sjoerd Bloem  2-0
GIno Schirinzi  – Piet Pieters   1-1
Jon Schoo  – niet opgekomen  2-0
Luit Haan  – niet opgekomen  2-0

terug naar overzicht
Damclub Dokkum verliest van EDC Enschede
© Foto's: RTV NOF

Vandaag op de radio

00:00-07:00 | Hollandse Nacht
07:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Goed gestemd
09:00-11:00 | Kerkdienst
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow (Herh.)
14:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Tobias Post
20:00-22:00 | RTV Metalcafé
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie