Be Quick Dokkum vrouwen krijgen te weinig in Aalten · Foto('s):

Be Quick Dokkum vrouwen krijgen te weinig in Aalten

maandag 13 april 2015

De vrouwen van Be Quick Dokkum hebben hun verste uitwedstrijd tegen AZSV in Aalten niet in winst om weten te zetten. In het duel waarin de Dokkumer dames vrijwel de gehele wedstrijd domineerden kwam het niet verder dan 1-1 en daarmee kreeg de ploeg van Robbie Wiersma geen loon naar werken.

Na een aarzelend begin was Be Quick over grote delen van de eerste helft de bovenliggende partij en drukte het AZSV steeds verder terug op eigen helft. Het kreeg meerdere keren de kans om de score te openen maar of de inzetten waren te zacht of misten precisie. Geheel tegen de verhouding in kwam AZSV halverwege de eerste helft op voorsprong toen het eerste schot op doel achter gelegenheidskeepster Rianne Okma verdween. Met die 1-0 stand werd de eerste helft afgesloten.

De vrouwen uit Dokkum beseften heel goed wat er in de tweede helft van hen verlangd werd. Vanaf het allereerste fluitsignaal na rust werd AZSV onder druk gezet en gehouden. Dat resulteerde redelijk vlot in de gelijkmaker. Iris Pinkster ontdeed zich vlot van een paar tegenspeelsters en de keepster van AZSV wist met moeite de bal te keren, maar meer kon zij niet doen en het was een attent reagerende Ingrid v.d. Wal die de terugspringende bal in het doel wist te schoppen, 1-1.

Daarna leek het wachten op meer doelpunten maar wonder boven wonder bleven die uit al was Be Quick er een paar keer dichtbij. Het bleef dus in Aalten 1-1 en met die uitslag kon AZSV het meest blij zijn. Aanstaande zaterdag speelt Be Quick thuis tegen de reserves van naamgenoot Be Quick uit Zwolle. De wedstrijd begint om 15:00 uur.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00