Dames DOS verliezen eerste competitiewedstrijd · Foto('s): Archief foto
  Archief foto

Dames DOS verliezen eerste competitiewedstrijd

vrijdag 20 september 2019

De volleybal dames van DOS Kollumerzwaag zijn de nieuwe competitie niet goed gestart. In de eerste wedstrijd verloren ze kansloos met 4-0 van VoVeSa uit Sint Annaparochie.

De slechte seizoenstart valt deels te verklaren door het feit dat de dames het met maar zes speelsters moesten doen deze donderdagavond. Bovendien moest er qua opstelling geïmproviseerd worden: twee van de drie midspeelsters en ook de vaste spelverdeelster waren afwezig. Hierdoor moesten buitenspeelsters Irene Winter en Hendrika van der Meulen afwisselend de midpositie vervullen en Roelinka Risselada en Rianne Loonstra als spelverdeelster fungeren. Jeanet Heikamp en Carien Vermue maakte het zestal compleet op de mid en diagonaal. Gelukkig was jeugdspeelster Silke Hellinga bereid gevonden om het team aan te vullen.

Toch zouden deze verzachtende omstandigheden niet reden moeten zijn om zo zwak aan de wedstrijd te beginnen als DOS deed. De foutenlast was groot, passes kwamen niet bij de spelverdeelster aan, waardoor er niet gescoord kon worden. De dames uit Sint Annaparochie walsten over de thuisploeg heen en wonnen de set met groot verschil: 25-12.

Ook in de tweede set kon DOS niet echt een vuist maken. Af en toe liet het even haar eigen spel zien, maar te weinig om het VoVeSa, dat vorig seizoen uit de promotieklasse is gedegradeerd, moeilijk te maken. De dames speelden vooral slordig en rommelig. De set ging dan ook met de overtuigende cijfers 25-18 naar de bezoekers.

In de derde set kwam DOS meer in haar spel. Aanvallen kwamen beter uit de verf en ook met de serve kon de thuisploeg VoVeSa vaker onder druk te zetten. Het werd eindelijk een echte wedstrijd met spanning en mooie rally’s. Aan het eind van de set wist VoVeSa iets beter door te drukken, waardoor ze de set toch nog met 25-23 binnensleepten.
In de laatste set was het verzet van de derde set weer gebroken.

DOS maakte veel onnodige fouten en moest het initiatief weer aan VoVeSa laten. Silke Hellinga viel uitstekend in, maar DOS kwam geen moment meer in het eigen spel. Ze moesten de set met 25-14 aan de bezoekende ploeg laten.

Een heel ander begin dan het vorige seizoen, maar alle kans nog om zich te revancheren. Komende vrijdag speelt DOS uit tegen Hevoc uit Heerenveen.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00