Dames DOS verliezen nipt van VC058 · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Dames DOS verliezen nipt van VC058

vrijdag 18 oktober 2019

De volleybaldames van DOS Kollumerzwaag hebben afgelopen donderdag met 3-2 verloren van VC058 uit Leeuwarden. In een wisselvallige wedstrijd waren de twee teams erg aan elkaar gewaagd, maar de bezoekende ploeg wist in de beslissende fase net iets meer druk te zetten.

In de eerste set gingen de dames uit Kollumerzwaag prima van start. Mooie aanvallen werden afgewisseld met slim spel. Ook VC058 begon scherp aan de wedstrijd, waardoor de strijd lange tijd gelijk op ging. Ergens halverwege de set raakte DOS in de problemen omdat het geen vat kreeg op een lastige serve van de Leeuwarders. Hierdoor kwam er een flinke achterstand op het scorebord, die DOS niet meer kon rechtrekken: 25-18.

In de tweede set begon Jeanet Heikamp op haar beurt meteen met een lange opslagbeurt, waardoor er in mum van tijd 8-0 op het scorebord stond. Deze riante voorsprong gaf de thuisploeg vleugels, waardoor ze steeds de bovenliggende partij bleef in deze set. VC058 kwam nog iets terug, maar DOS sleepte de set in de wacht met 25-20.

De winst van de tweede set bleek geen voorbode voor een goede derde set. De pass kwam niet bij spelverdeelster Jellie Top terecht, waardoor er geen aanval kon worden gemaakt. VC058 bleef lastig serveren, waardoor DOS niet in haar spel kon komen: 25-13.

Vastbesloten om er een vijfde set uit te slepen lukte het de dames van DOS om het slechte spel van de vierde set weer om te draaien. Ze gaven de bezoekende ploeg goed partij met scherpe serves, geplaatste ballen en een paar flitsende aanvallen. Het bleef spannend, maar DOS haalde toch de set binnen met 25-22.

Een vijfde set moest de wedstrijd gaan beslissen. Ook hier bleef het lang spannend, maar wederom een serve zette DOS zo onder druk dat er geen krachtige aanval meer uit kwam. De set ging met 15-9 naar VC058. Volgende week is DOS een weekje vrij. Vrijdag 1 november spelen de dames een uitwedstrijd tegen AVC’69 uit Akkrum.

© Verslag: Rianne Loonstra

• 00:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00