Dames DOS winnen laatste thuiswedstrijd · Foto('s): Sake Beerstra

Dames DOS winnen laatste thuiswedstrijd

vrijdag 05 april 2019

De volleybalcompetitie loopt alweer op zijn einde. In hun een na laatste wedstrijd won dames 1 van DOS Kollumerzwaag met 3-2 van D.S.O. uit Opende.

DOS kwam uitermate stroef uit de startblokken. D.S.O. denderde over de thuisploeg heen en stond in mum van tijd met 17-5 voor. Pas bij deze stand werden de Kollumerzwaagster dames wakker en vochten zich terug in de set. Bij 25-24 leek DOS de set zelfs nog binnen te slepen, maar door een aantal fouten ging deze toch met 25-27 naar D.S.O.

In de tweede set zette DOS meteen vanaf het begin druk. D.S.O. had geen antwoord op de flitsende aanvallen en lastige serves. DOS was steeds de bovenliggende partij en won de set vrij eenvoudig met 25-18. Dit was ook het geval in de derde set, die met 25-19 naar DOS ging.

In de vierde set kwam D.S.O. aanvallend beter door. In deze spannende set ging het lang gelijk op, maar D.S.O. drukte aan het eind door: 20-25. Een vijfde set moest dus gaan beslissen wie met de winst aan de haal ging. Ook in deze set waren de teams lang in evenwicht, maar DOS had een iets langere adem: 15-9. Een mooie overwinning in een leuke pot, die voor de stand echter niet meer relevant was. DOS gaat zeker als derde eindigen in het eindklassement. De laatste wedstrijd is in Grou tegen Grouw ‘64.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00