Dames Be Quick verslaan naamgenotes in Zwolle · Foto('s):

Dames Be Quick verslaan naamgenotes in Zwolle

zaterdag 13 december 2014

Na winst in het laatste thuisduel van 2014 op Lycurgus was er een week later ook winst in het laatste uitduel van dit jaar. In Zwolle werden de reserves van Be Quick Zwolle met 1-3 verlagen. Zonder echt tot groots spel te komen werd er voor rust al afstand genomen. Na negentig minuten stond er 1-3 op de borden en was coach Robbie Wiersma wel tevreden over de drie punten, maar zeker niet over het vertoonde spel in met name de tweede helft.

Be Quick begon het duel in Zwolle redelijk en door vroeg druk te zetten kon het keer op keer al op de helft van de tegenstander in balbezit komen. In de achtste minuut resulteerde dat in een snelle overname via Donna Miedema die slechts via een overtreding kon worden gestopt. De toegekende vrije trap werd door Lisanne Kempe op maat van het hoofd van Sabine Woudman gelegd die slechts binnen hoefde te knikken: 0-1.

Lisanne Kempe zorgde zelf in de zestiende minuut voor 0-2 door een vrije trap via de Zwolse doelvrouw binnen te schoppen. Weer acht minuten later maakte Donna Miedema dankbaar gebruik van een mistrap van de keepster van de Zwolse ploeg en stonden de Dokkumer dames riant voor met 0-3. Even verslapte toen het Dokkumer spel maar echt gevaarlijk kon Be Quick Zwolle niet worden. Tussen de zesendertigste en achtendertigste minuut drie kansen op rij voor de ploeg van Robbie Wiersma: achtereenvolgens Reina de Vries, Sabine Woudman en Donna Miedema kregen prima mogelijkheden maar de Zwolse doelvrouw kon de inzetten steeds pareren.

In de tweede helft was er slechts een ploeg die probeerde te voetballen en dat was de thuisclub. De tegenstander uit Dokkum speelde te onrustig en te onnauwkeurig om nog echt gevaarlijk te kunnen worden. Ook de wissels, Ingrid van de Wal en Marijke Kooistra kwamen voor Reina de Vries en Janine Bos, brachten daar geen verandering in. Het was aan Joy Droogsma te danken dat de nul lange tijd kon worden gehouden maar in de slotfase moest zij ook buigen na een fout in de verdediging: 1-3. Niet lang daarna blies scheidsrechter Vinke voor het eind en was Be Quick drie punten rijker.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00