Direct Duidelijk-deal Dantumadiel en Noardeast-Fryslân

Donderdag 07-11-2019
DAMWALD/DOKKUM - Dantumadiel en Noardeast-Fryslân sluiten zich als eerste gemeenten in Fryslân aan bij de ‘Direct Duidelijk-campagne’ van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Direct Duidelijk helpt overheidsorganisaties op weg bij het begrijpelijk maken van schriftelijke communicatie zoals bijvoorbeeld brieven.

Binnenkort zullen wethouders Rommy Kempenaar en Theo Berends de Direct Duidelijk-deal ondertekenen. Daarmee spreken ze af dat ze beleid gaan maken om direct duidelijk te communiceren, dat ze vastleggen wat er concreet verbeterd moet gaan worden en hoe zij de resultaten daarvan gaan beoordelen. Medewerkers krijgen bijvoorbeeld hulp om direct duidelijk te communiceren.

“Netwerk Begrijpelijke Overheid”
Veel mensen vinden het taalgebruik van overheid te moeilijk. Daarom is staatssecretaris Raymond Knops samen met het Nederlands Vlaamse “Netwerk Begrijpelijke Overheid” de campagne ‘Direct Duidelijk’ gestart. Daarin werkt het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties samen met Nederlandse Taalunie en 70 andere organisaties, waaronder de VNG.

terug naar overzicht

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie