Jacqueline Jongsma

zaterdag 09 november 2019

Libertas VR1 behaalde een verdiende maar geflatteerde 5-2 overwinning op naaste buur Broekster Boys. Een record aantal bezoekers zag een matige eerste helft waarbij beide teams kansen kregen maar ook zeer behoedzaam speelden. Desondank wist Libertas één keer het net te vinden.

In de tweede helft nam Libertas het heft in handen en vergrootte deze voorsprong met twee goals. In de laatste vier minuten sloeg eindelijk de vlam in de pan. Broekster Boys scoorde twee keer, maar het slotakkoord was voor Libertas. Filmbeelden van de vorige wedstrijd tegen Ens waren de ingrediënten van de tactische bespreking. Dat de praktijk weerbarstiger is dan de theorie gold ookvoor deze wedstrijd. Te weinig werd de spits opgezocht, te vaak werd er gelopen zonder een doel voor ogen en ook de opbouw gebeurde te traag.

Toch wierp deze bijzondere bespreking haar vruchten af. In de laatste aanval van de wedstrijd was het aanvoerster Marissa Elzinga die bij de tweede paal Sam Bosma vond. De Oentsjerkster lepelde vervolgens de bal over keepster Alie Veenstra. Veenstra en de keepster van Libertas Romy Elsenga waren de uitblinkers van deze derby. Met name in de eerste helft voorkwamen zij een aantal doelpunten. Het was Marisa Elzinga die als eerste een grote kans om zeep hielp.

Na de 1-0 door Mariska Bosma was het Baukje de Vries die de gelijkmaker op haar rechtervoet had, maar Romy Elsenga als sta in de weg trof. Hetzelfde lot was Sytske de Vries twee keer beschoren na razendsnelle counters van Broekster Boys. Aan de overzijde van het veld pareerde Alie Veenstra een schot van Renza Dijkstra en zag zij Marissa Elzinga en Mariska Bosma twee doelpogingen voorlangs gaan.

In de tweede helft creëerde Broekster Boys aanvankelijk geen grote kansen. Linda Bosma verdubbelde de voorsprong van Libertas met haar eerste competitietreffer. Een perfecte pass van Marissa Bosma werd door Esther Dekker met haar hoofd gepromoveerd tot doelpunt. Daarna kozen de speelsters van Libertas voor het Ajax-scenario. In plaats van de voorsprong te koesteren ging men op zoek naar nog meer doelpunten. Hierbij vergaten de blauwhemden hun verdedigende taak.

Een doelpunt van Linda Visser uit een scrimmage werd op basis van de VAR terecht goedgekeurd. Even later liet Nynke Hooghiemster keepster Elsenga kansloos met een venijnig puntertje. Broekster Boys ging op jacht naar de gelijkmaker maar deed dit iets te onstuimig. In de laatste minuut sloeg Libertas keihard toe door treffers van Mariska Bosma en Sam Bosma. De wedstrijdsponsor was deze keer Joustra Stoelverzorgers.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00