De Bazuin beleeft een Grutske jubileumavond

Maandag 02-12-2019
HOLWERD - Met een flitsend gast optreden van Jelle B vierde CMV De Bazuin Holwerd zaterdag hun 100-jarig jubileum. Met rond de 150 belangstellenden in de theaterzaal van MFA De Ynset was het een mooi en vooral feestelijk programma wat gespeeld werd.

Onder tromgeroffel traden de leden van de Bazuin de zaal en begonnen het concert met Grutsk, Presentator Sikke Broersma nam vervolgens het woord en nam enkele dingen op waar De Bazuin Grutsk op is of was. Niet onverwacht speelde De Bazuin hierna nr. 100 uit het rode boekje hierna werd het marsmuziek stuk Jubilare gespeeld. Na een korte uitleg door de presentator kreeg Wethouder De Graaf van de gemeente Noardeast-Fryslân het woord, zij feliciteerde namens het gemeentebestuur de 100-jarige vereniging. En wenste hen nog een goede toekomst toe, en 100 jaar is iets om Grutsk op te zijn. “Steal Away” is gecomponeerd door Wallace Willis, Choctaw Freedman zo omstreeks1862. Het is een ‘Negro Spiritual’ in een bewerking voor Fanfares.

Hierna kwam het concourswerk Akropolis op de lessenaar. Voorzitter Sije Hoekstra mocht hierna Piet Vrieswijk feliciteren met 50 jaar lid van de vereniging. Naast deze traditionele werken mocht het hedendaagse werk ook niet ontbreken met Shallow van A Star is Born werd op een mooie manier ten gehore gebracht. Romke Nutma op bariton en Meintje Boonstra op trompet namen de solopartijen op zich wat met een daverend applaus werd beantwoord. Harm Kamstra feliciteerde de vereniging namens MFA De Ynset. Om nog meer in de feeststemming te komen werd voor de pauze Leef van Andre Hazes gespeeld.

Na de pauze begon De Bazuin met een nummer van Guus Meeuwis en Vagant, Kom van dat Dak af werd als grote meezinger samen met Jelle B gespeeld. Ook Mooi werd samen met Jelle B gespeeld. De medley, Herman i saw the light werd uit volle bost meegezongen door het publiek. Jelle B kreeg het publiek meteen op de stoelen, want volgens eigen zeggen was het luister uurtje nu voorbij en mocht er volle borst gezongen en gedanst worden met natuurlijk een biertje erbij. Herman….. ging vervolgens vloeiend over in Lit jim gean Friezen. Jelle B zijn nummer Pionier werd samen met De Bazuin gespeeld, een niet alledaagse keuze volgens Jelle B, maar prima om aan te horen. Alle leden kregen hierna een roos uitgereikt van de jubileumcommissie, maar ook zij evenals de dirigent kregen een bedankje aangereikt. Dirigent Johan Postma werd nog in het zonnetje gezet vanwege zijn aangekondigde vertrek met een nieuwe uitdaging. Hij kreeg een foto aangereikt van zijn dirigeerkunsten tijdens De Bazuin periode. In een later stadium wordt door de leden nog afscheid van de dirigent genomen.

Als finale werd door Jelle B het Woanskip en wild Rover ingezet ook dit werd weer met veel enthousiasme ontvangen door de aanwezigen. De Bazuin eindigde deze avond met Bella Ciao waar ook weer een rol voor het publiek in zat, dit werd door de dirigent Johan Postma weer mooi aangekondigd. Na dit jubileumconcert konden de voetjes verder op de vloer met Jelle B, bezig met zijn afscheid tournee, Eind dit jaar hangt hij de gitaar in de wilgen, ‘Niet zo hoog zodat ik altijd nog weer een keer bij kan’, aldus de enthousiaste zanger.

terug naar overzicht
De Bazuin beleeft een Grutske jubileumavondDe Bazuin beleeft een Grutske jubileumavond, meer foto's en info www.rtvnof.nl
© Foto's: Bote Sape Schoorstra

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie