De Bibliotheek ondersteunt bij vragen over de CoronaCheck-app · Foto('s): RTV NOF archief
  RTV NOF archief

De Bibliotheek ondersteunt bij vragen over de CoronaCheck-app

vrijdag 01 oktober 2021

DOKKUM – De Bibliotheek heeft de afgelopen weken een toestroom aan bezoekers in haar vestigingen gezien. De bezoekers komen vooral met een reden naar de bibliotheek, namelijk de CoronaCheck-app.

In deze digitale tijden zien we een groep mensen naar voren komen die moeite hebben met mobieltjes, tablets en computers. Zij hebben behoefte aan hulp bij vraagstukken van de overheid, waaronder bij de CoronaCheck-app.

CoronaCheck-app
Dat de behoefte er is, is de afgelopen weken wel gebleken. ‘Het aantal vragen aan de balie is veel groter dan voor de zomer. Deze gaan met name over de CoronaCheck-app. De medewerkers helpen de mensen op weg om zo goed mogelijk een oplossing te kunnen verzorgen. Soms is dit direct aan de balie op te lossen, maar soms is het een groter vraagstuk, dan verwijzen we door naar onze lokale welzijnsorganisaties of de helpdesk van de overheid,’ zegt Georgine Oele, leidinggevende vestigingen.  

Ondersteunen en op weg helpen
Ondersteunen en op weg helpen dat is wat een bibliotheekmedewerker kan doen. Als een klant bij de balie komt kan een medewerker deze persoon goed op weg helpen. Zo kunnen ze kijken of de CoronaCheck-app gedownload kan worden op de mobiel, kunnen ze helpen bij het uitprinten van een papieren QR-code of een papieren coronabewijs uitprinten aan de klant meegeven. Wat een medewerker niet kan doen is voorbij de DigiD gaan. De Bibliotheek heeft te maken met een privacywet en bevindt zich in een openbare ruimte. Daarom kunnen ze echter geen gegevens aannemen om een coronabewijs te maken voor de klant. Gelukkig kan er nog steeds heel veel in de Bibliotheek en verlaten de meeste klanten de Bibliotheek met een goed gevoel.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio