De Challenge of the Admiraal: ga jij de uitdaging aan?

Donderdag 27-06-2019
DOKKUM - Inschrijving deelnemers geopend

De editie 2019 van de Admiraliteitsdagen wordt fitter, sportiever, spectaculairder dan ooit: met de Challenge of the Admiraal. Het wordt hét startmoment van de Admiraliteitsdagen op donderdag 5 september. Al 500 leerlingen uit de hele regio gaven zich op voor de Challenge. Vandaag start de open inschrijving voor ouder-kind koppels en volwassen koppels.

De Challenge of the Admiraal is een sport- en beweegevenement, waaraan iedereen uit de regio mee kan doen. Het is een mix tussen survival, trail-run, obstakel-run, outdoorsporten en teambuilding. Je bestormt hindernissen, gaat over het water, je uithoudingsvermogen wordt getest en je hersens getraind.

De Challenge in het kort

Deelnemers geven zich op in koppels. Een koppel bestaat uit een volwassene met kind vanaf 8 jaar of twee volwassenen vanaf 18 jaar. Ieder koppel kiest voor een route van 5,5 of 7,5 kilometer. Die mag hardlopend worden afgelegd, maar dat hoeft niet. Start en finish van de Challenge zijn op de Markt in Dokkum. Op de route kom je tien verschillende challenges tegen waar punten mee te verdienen zijn. Die challenges kun je op drie niveaus doen. Alles hangt samen met het scoren van punten, het koppel met de meeste punten wint de Challenge!

Reuzenrad draait dag eerder

Met deze vernieuwde en vervroegde officiele start van de Admiraliteitsdagen, wordt de donderdag een volwaardige dag voor het evenement. Ook het foodfestival begint daarom een dag eerder, het reuzenrad draait vanaf 10.00 uur, en de nodige bars zijn geopend voor publiek. Donderdagavond is er muziek op Markt, tijdens het finishen van de Challenge. Voorafgaand aan de Challenge voor de koppels is er een Challenge voor scholen uit de hele regio. Die inschrijving is inmiddels verlopen (en vol!).

De Challenge of the Admiraal is een initiatief van de activiteitencommissie van de Admiraliteitsdagen, in samenwerking met de buurtsportcoaches van gemeente Noardeast-Fryslân en Dantumadiel, het bureau Outdoor.nl en een tal van sportverenigingen en ondernemers uit de regio. De Challenge of the Admiraal wordt gesponsord door De Friesland en NAM. Met het evenement wil de Admiraliteitsdagen bijdragen aan verbinding, leefbaarheid en vitaliteit van de regio.

Meer informatie en opgeven via admiraliteitsdagen.nl/challenge

terug naar overzicht
Sportcoaches (Uitgebreid schrijven zie: www.rtvnof.nl)Meer informatie en opgeven via admiraliteitsdagen.nl/challenge
© Foto's: Eigen

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie