De Dames 1 van V.v.Oostergo stopt · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

De Dames 1 van V.v.Oostergo stopt

dinsdag 19 juli 2022

EE – Een goedlachs, gedreven en vooral gezellig damesteam dat is opgericht door Alies Schreiber en Nienke Mollema in 2019. Wat een succes is dat geweest! Toen Alies en Nienke begonnen om een damesteam op de richten was er meteen al veel animo. Dames vanuit Ee, Oostrum, Engwierum, Metslawier en Kollum melden zich om dit gezellige damesteam te versterken. De allereerste training werd verzorgd door Riemer Hoekstra en we speelden onze allereerste wedstrijd onder leiding van Dirk Jan Schreiber. De inzet van de dames en deze heren werd dan ook beloond met 2 keer winst en 1 keer gelijkspel.

Toch waren de dames nog opzoek naar een vaste leider/trainer. Tjisse Arjen de Vries en Gerlof Kooistra waren bereid om deze taak op zich te nemen en hebben zich vanaf het begin met 100% ingezet voor de dames. Tijdens de trainingen hebben wij veel geleerd maar ook veel gelachen. Partijtje en afronden was binnen dit team toch wel de favoriet ook al moest er ook aan de conditie worden gewerkt (minder favoriet).

Na een aantal toernooien en wedstrijden kwam corona om de hoek kijken. Tot 2 keer toe konden wij helaas onze competitie niet afmaken. Ook ging het trainen moeizaam door de vele regels die erbij kwamen kijken. Na een poosje ging het trainen door op de 1,5 meter en werden er veel leuke, leerzame en originele trainingen bedacht. Na de corona- periode wilden we het trainen graag weer oppakken. In deze periode hebben veel dames uit het team een nieuwe hobby gevonden waardoor er steeds minder animo was om te voetballen. Hierdoor hebben we gezamenlijk besloten om te stoppen. We hebben het seizoen afgesloten tijdens het Dijkstra- toernooi bij V.v. De Lauwers waar wij 5e zijn geëindigd. Ook al stopt de Dames 1 van Oostergo, deze ’traditie’ houden wij er zeker in.

Tjisse Arjen en Gerlof, 6 keer in de week op het voetbalveld staan was voor jullie nooit een probleem. Ons damesteam stond bij jullie op nummer 1 ook al moesten jullie dan zelf eens een training of wedstrijd overslaan. Door jullie vertrouwen, geduld en de vele tips hebben jullie samen heel iets moois gemaakt van dit team. Wij hebben jullie inzet altijd gewaardeerd en hadden ons zeker geen betere trainers kunnen wensen.

Groetjes,

Jimme froulje fan de Dames 1 V.V.Oostergo

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?