De derby Blija – Holwerd eindigd in 1-1, na afloop een gezellige 3e helft · Foto('s): Adriana Dol-Huizinga
  Adriana Dol-Huizinga

De derby Blija – Holwerd eindigd in 1-1, na afloop een gezellige 3e helft

maandag 18 maart 2024

BLIJE – Terechte eindstand of conform verhoudingen? Voor het goed opgekomen publiek werd er geen hoogstaand voetbal op de mat gelegd. Wel veel inzet passie en fanatisme. Teveel overtredingen die de derby wat ontsierde van beide kanten. Waardoor de goed leidende scheids uit Appingedam veel moest fluiten en terecht enkele gele kaarten gaf.

De 1e helft zorgden de jeugdige Holwerters er goed voor dat Blija niet in zijn spel kwam. Zelf ook nog enkele goede aanvallen op de mat legde waardoor het spel goed in evenwicht bleef, waar Holwerd misschien iets beter resultaat had kunnen hebben , maar de keeper van Blija voorkwam dat goed. De eerste 15 min van de 2e helft waren chaotisch, het kwalitatief betere Blija kwam wat beter uit de box dan Holwerd. Door een overtreding van Holwerd moest er al een snelle verstandige wissel uitgevoerd worden.
Hierdoor kreeg Blija meer ruimte wat al snel een penalty opleverde 1-0. Holwerd boog echter niet het hoofd, ging goed met deze snelle tegenslag om.

Deed een tactische omzetting, wat resulteerde in een mooie 1-1. Blija probeerde het daarna nog wel, kreeg enkele kansjes, echter de Holwerters hielden goed stand en sleepten door inzet en wilskracht het gelijkspel verdiend over de streep. Zaterdag 23 maart, Holwerd 1 gastheer van Oostergo uit Ie.

Auteur: Redactie RTV NOF

• 00:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00