De Klyster deelt thuisonderwijspakketten uit over de natuur · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

De Klyster deelt thuisonderwijspakketten uit over de natuur

maandag 20 april 2020

Maandag zijn er 8000 natuurpakketten rondgebracht bij de basisscholen in Noardeast-Fryslân. De pakketten droegen het thema: “Zwaaien en zaaien”.

Tijdens deze coronaperiode krijgen de kinderen werk om thuis te maken. Deze pakketten worden gemaakt door de basisscholen en dat is een hele klus. Niet alleen voor de leerkrachten die de pakketten samen stellen, maar ook voor de ouders om controle te houden of de kinderen hun huiswerk ook daadwerkelijk maken.

Daarop besloot educatiecentrum De Klyster om een praktisch pakket samen te stellen waarmee de kinderen leren over de natuur. Zo leren ze bijvoorbeeld hoe ze zelf kunnen zaaien, en kunnen ze met behulp van een opdrachtkaart de natuur in gaan dicht bij huis.

“Ouders en scholen worden overspoeld met linkjes voor op de laptop en hebben behoefte aan praktische doedingen en ondersteuning”, zegt Marjolein Staal, coördinator van De Klyster, het centrum voor natuur- en milieueducatie. “Vandaar deze praktische lente-actie voor alle 50 scholen in de regio”, legt Staal uit.

Er wordt gedacht aan alle leeftijden, zo proberen de jongere kinderen een zonnebloem te kweken en de oudere kinderen helpen de bijen door middel van een bijenmengels te zaaien.

De reacties van de leerkrachten waren erg positief. Ze waren blij met de pakketten en konden ze meteen afleveren bij de leerlingen.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
De Klyster deelt thuisonderwijspakketten uit over de natuur · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio