De Lauwers goed van start met winst op VV Drogeham

Zondag 22-09-2019
WARFSTERMOLEN - Een prima voorbereiding van de Lauwers die de competitie goed van start ging. De Lauwers moest het vandaag opnemen tegen niemand anders Drogeham, of ook wel “natte salami” genoemd voor de grappige mensen onder ons.

Vorig jaar was trainer Huisma vorig jaar de trainer van. Zo stond er vandaag dus veel op het spel voor de mannen van de Lauwers, naast de 3 punten, ook een kratje bier wanneer er gewonnen werd van Drogeham. De Lauwers beschikte vrijwel over een fitte selectie, zo had Sander Wilpstra zijn “vrijdagavond bad ritueel” met zijn badeend en radler 0.0 weer gedaan, dus daar werd weer veel van verwacht vandaag, echter lachte hij dit zelf weg. Daarnaast had trainer Huisma een goed excuus om vrijdagavond even bij het dorpsfeest te kijken in Drogeham en kocht hij met veel plezier een paar treetjes bier voor de spelers van Drogeham. Zo had ook uw verslaggever van vandaag ook een gezellig fuifje, alleen kwam trainer Huisma daar geen goud gele rakkers uitdelen.

Nu over tot de orde van de dag en werd er rond half 3 afgetrapt. Het was de Lauwers die al snel het heft in handen nam en goed uit de startblokken kwam. De resulteerde ook direct in een aantal grote kansen voor de Lauwers, echter mistte het wat aanscherpte en had de keeper van Drogeham ook een aantal goede reflexen in huis. Daarna ontstond er een regen aan corners voor de Lauwers, alleen deze werden ook niet omgezet in doelpunten. Bij vlagen werd er goed gevoetbald door de Lauwers, wat resulteerde in een aantal grote kansen. Zo gaf Bert Jager na een goede aanval de bal goed voor op BP Nieuwenhuis, alleen de laatst genoemde was zijn neusje voor de goal even kwijt. Dit had hij zelf ook al geconstateerd zou moeke Wiekje wel hebben gezegd. Het was sporadisch dat Drogeham en uit kwam, wat veel al de lange bal hanteerden en soms met een counter eruit probeerden te komen, alleen leidde dit niet tot hele grote kansen. Zo vloot de scheidsrechter ook voor de rust en stond er nog steeds 0-0 op het scorebord.

De tweede helft was vrijwel hetzelfde, waarbij de Lauwers de kansen kreeg om op voorsprong te komen. Er werd vaak in een te laag tempo gevoetbald, waardoor Drogeham in de wedstrijd bleef. Uiteindelijk kwam de Lauwers eindelijk op 1-0 voorsprong. Een corner kwam bij BP Nieuwenhuis op het hoofd en kopte de bal richting de verre hoek op het hoofd van een Drogeham speler, die bij de paal stond, zo belande de bal via de onderkant lat in het netje. Zo konden de spelers en supporters constateren dat BP zijn neusje voor het goal nog niet kwijt was.

Naarmate de wedstrijden vielen er wat gaten op het middenveld van de Lauwers waardoor Drogeham er nog een aantal uit kwam en Marcel Kempenaar nog een zeldzame redding moest verrichten. Uiteindelijk kwam de Lauwers er nog een keer goed uit waaruit Frans van Wieren de bal langs de keeper van Drogeham schoot en Remco Stam de 2-0 op het scorebord tikte. Verder kreeg de Lauwers nog een aantal kansen die ook werden gemist. Drogeham kon zo tevreden zijn met een 2-0 nederlaag, wanneer de kansen beter werden benut had de uitslag wel in de dubbele cijfers kunnen eindigen in het voordeel van de Lauwers.

terug naar overzicht
De Lauwers goed van start met winst op VV DrogehamDe Lauwers goed van start met winst op VV DrogehamMeer foto's en verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie