De Lauwers verovert plaats binnen top 3 na winst op Suawoude · Foto('s):

De Lauwers verovert plaats binnen top 3 na winst op Suawoude

zondag 13 oktober 2019

Na de 0-1 winst tegen Suameer stond deze week Suawoude op het programma. Bij aankomst op ’t Meertenust kon geconstateerd worden dat Frans ‘Kazàn’ van Wieren te lang in het Trefpunt had gezeten en weer lang niet fit was.

Op Ellery Paauw na beschikte trainer Tinus Huisma verder over een nagenoeg fitte selectie. De Lauwers begon met de volgende opstelling: Marcel Kempenaar, Pieter Ozinga, Jacob Grijpma, Thomas Nieuwenhuis, Wiebe Zuidersma, Frans van Wieren, Bert Jager, Sietse Jager, Redmar Dijkstra, Sander Wilpstra en Bauke Pieter Nieuwenhuis. De bank werd bezet door Remco Stam, Tjipke Hoekstra, Timo Boschma en Matthijs van der Laan.

Eenmaal op het veld viel het de scheidsrechter op dat het keepersshirt van De Lauwers dezelfde kleur had als het shirt van Suawoude. Oedse kon gelukkig snel het shirt van het dameselftal regelen, waarvoor hulde. Om 14.35 werd gefloten voor het begin van de wedstrijd. Na nog geen 5 minuten spelen keek de thuisploeg al tegen een achterstand aan. Een speler van Suawoude kreeg de bal uit een corner voor de voeten en schoot deze in de winkelhaak.

De blauw-witte parels wisten wat ze te doen stond en met de gelijkmaker in het hoofd werd de luchtmacht van De Lauwers met een corner naar voren gestuurd. Dit betaalde zicht uit en in de 7e minuut kopte Thomas Nieuwenhuis de 1-1 binnen. De Lauwers ging opzoek naar de 2-1, kreeg een aantal goede kansen, maar wist zichzelf niet te belonen. Voorstopper Thomas Nieuwenhuis wilde aan de voorhoede laten zien hoe het moest en kopte De Lauwers in de 35ste minuut naar de voorsprong. Ondertussen had de scheidsrechter gezien dat Wiebe Zuidersma wel erg veel aan z’n tegenstander zat en gaf hem de eerste gele kaart van de wedstrijd. Suawoude had niks in te brengen en er werd gerust met een stand van 2-1.

De Lauwers kwam fel uit de kleedkamer en wilde de voorsprong verder uitbouwen. Dit leverde een aantal goede kansen op. Aan de andere kant legden de verdedigers van De Lauwers de voorhoede van Suawoude aan banden en op een schot vanuit de 2de linie na had keeper Marcel Kempenaar weinig te doen. Na een mooie actie van Bert Jager wist Frans Kazàn de 3-1 binnen te tikken en bleek hij toch fitter dan vooraf gedacht.

Wat volgde was een slotfase waarin de bal van de ene kant naar de andere kant van het veld werd gespeeld. Suawoude ging meer aandringen, maar wist niet echt gevaarlijk te worden. De uitblinker in deze fase was de scheidsrechter die meerdere gele kaarten aan de thuisploeg gaf, terwijl de uitploeg gespaard bleef. Na 90 minuten floot de scheidsrechter af en zo kan de equipe uit Warfstermolen weer 3 punten bijschrijven. Hiermee staat De Lauwers na 4 gespeelde wedstrijden op een keurige 3e plek.

© Verslag: Bauke Pieter Nieuwenhuis

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00