De Nieuwe Wereld in Kinderkunst · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

De Nieuwe Wereld in Kinderkunst

dinsdag 14 mei 2019

Vrijdag 17 mei, aanvang 14.30 uur is de feestelijke opening van de Expositie De nieuwe Wereld in Kinderkunst in de Grote- of Sint Martinuskerk. Wethouder Jouke Douwe de Vries zal de opening verrichten.

Zeventig kinderen van CBS De Hoeksteen uit Dokkum zijn prachtig aan het schilderen geweest over hun droom van een nieuwe wereld. Ze schilderden hun nieuwe wereld als een mooie tuin, waar je heerlijk kan spelen. Als een plek waar mensen en dieren vrienden zijn. Als een groot huis te midden van groen en bloemen. Als een wereld met daar boven de regenboog, teken van altijd vrede.

De kinderen van de groepen drie tot en met zes schilderden als echte kunstenaars hun kleurrijke verbeeldingen op canvasdoeken. Deze zijn op twee plaatsen in de kerk opgehangen. Het laatste Bijbelverhaal over de nieuwe hemel en de nieuwe aarde was hun inspiratie. Ds. Hans Oosterhoff zal vrijdag met de kinderen over hun schilderijen praten. Zodat vaders en moeders en alle andere aanwezigen een goed idee krijgen wat de kinderen met hun schilderijen willen vertellen. Zoals bij alle openingen van een Expositie wordt er natuurlijk ook getrakteerd. Een ieder is van harte welkom.

De Expositie De Nieuwe Wereld in Kinderkunst vindt plaats in het jaarthema Kerk en Kunst van het Friese Tsjerkepaad. Zo’n twee honderd en vijftig kerken zijn bij Tsjerkepaad betrokken. Ze openen zomers gastvrij hun deuren voor toeristen en allen die maar de kerken en de exposities daarin willen bekijken. In Dokkums Grote Kerk is dat dus een expositie kinderkunst.

Openingstijden Grote- of Sint Martinuskerk woensdag-, donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur. Op woensdag- en zaterdagmiddag met orgelspel. Op koopzondagen en enkele andere zondagen is de kerk ook open van 14.00 – 17.00 met muziek en een SingIn van 16.15 – 16.45 uur.

Informatie: Henk Kuindersma, werkgroep Expositie.
Tel: 0519 – 295471; Mobiel: 06 – 55940034.
Email: henkkuindersma@gmail.com

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact