De PlusBus voorziet in een behoefte

Vrijdag 11-01-2019
BURUM - Een initiatief van de gemeente Kollumerland c.a. (sinds maart 2013) in samenwerking met welzijnsorganisatie Timpaan Welzijn en het Nationaal ouderenfonds, maar inmiddels als zelfstandige stichting voortgegaan, zodat men in een grotere regio kan opereren, waardoor ook al deelnemers mee gaan uit geheel Noard East Fryslan, Achtkarspelen, Dantumadeel en een gedeelte van het Groningse Westerkwartier enz.

De PlusBus gaat er op uit met 55-plussers die graag eens onder de mensen komen. De bus biedt iedere maand een programma aan met gezellige uitstapjes en diensten voor mensen van 55 jaar en ouder. Samen met anderen trekt u er op uit om allerlei uitstapjes te ondernemen.De PlusBus brengt u en uw vriend(inn)en bijvoorbeeld naar de supermarkt om boodschappen te doen voor het weekend.

Of u gaat samen een visje eten op Lauwersoog, maar ook zijn er dagtrips naar een eiland, naar Leer of Aschendorf in Duitsland. Dichter bij huis zijn er uitstapjes naar Appingedam, Delfzijl, Drachten of Groningen. Ook wordt er maandelijks van een buffet genoten in Opende of Aduard. Er kan een rondrit gemaakt worden en een bezoek aan een tentoonstelling zit ook geregeld in het programma. Inmiddels is er ook een midweek vakantietrip mee gemaakt en worden er 3-daagse trips naar kerstmarkten mee gemaakt.

Kortom er is van alles mogelijk.

De PlusBus is dus geen bus die alleen naar de supermarkt rijdt, maar vooral een bus waar uitstapjes mee worden gemaakt. En de PlusBus doet geen individueel vervoer, daarvoor moet men bij een taxibedrijf zijn!

Altijd begeleiding

Bij ieder uitstapje gaan altijd 2, bij korte tripjes 1, vrijwilligers mee, een chauffeur voor de bus en een begeleid(st)er. Daarom kunnen mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten, gemakkelijk mee met de PlusBus. In de bus is er ruimte om de eigen rollator mee te nemen. Deelnemers worden door de bus van huis opgehaald en na afloop weer tot de voordeur teruggebracht.

De PlusBus is hard nodig.

Veel ouderen zijn bijvoorbeeld door lichamelijke beperkingen en door het wegvallen van vrienden en familie minder mobiel en aan huis gebonden. Zij willen er graag eens op uit om anderen te ontmoeten en zelfstandig te blijven. De PlusBus helpt daarbij en haalt ouderen uit hun isolement. Tijdens de uitstapjes ontmoet u andere mensen, zodat er nieuwe vriendschappen kunnen ontstaan.

Meedoen

Doordat we met vrijwilligers werken kunt u vanaf een paar euro per keer met de bus mee om te winkelen of andere uitstapjes te maken. Er worden dus leuke uitstapjes georganiseerd naar allerlei mooie plekjes in Nederland en Duitsland.

Informatie en aanmelding

Wilt u meer informatie over de PlusBus dan kunt u altijd de website www.plusbusdelauwers.nl raadplegen. Eenmaal klant ontvangt men tweemaandelijks een programmaboekje. Ook via het telefoonnummer 0511-700207 is informatie in te winnen en tevens kan men zich op dit nummer aanmelden voor een uitstapje.

terug naar overzicht
De PlusBus voorziet in een behoefteDe PlusBus voorziet in een behoefteMeer foto's en verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Vandaag op de radio

00:00-07:00 | Hollandse Nacht
07:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Goed gestemd
09:00-11:00 | Kerkdienst
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow (Herh.)
14:00-17:00 | Runwei Sport
17:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Tobias Post
20:00-22:00 | RTV Metalcafé
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie